spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăEconomieCine e noul ministru de Finante al Greciei, omul cheie al negocierilor

Cine e noul ministru de Finante al Greciei, omul cheie al negocierilor

-

Ministrul adjunct grec de externe Euclid Tsakalotos, coordonator al negocierilor cu creditorii Greciei (UE și FMI), a fost numit luni în funcția de ministru de finanțe, după demisia din acest post a lui Yanis Varoufakis, a anunțat președinția elenă, potrivit AFP.

- Reclama -

Desemnarea lui Euclid Tsakalotos în funcția de ministru de finanțe a fost convenită la o reuniune a liderilor formațiunilor politice parlamentare, desfășurată anterior la sediul președinției.

102650189-471645574.530x298Euclid Tsakalotos urmează să depună jurământul în cadrul unei ceremonii prevăzută în cursul serii de luni. În noua sa calitate, Tsakalotos va participa marți la reuniunea extraordinară de la Bruxelles a miniștrilor de finanțe din zona euro (Eurogrup), reuniune convocată în urma referendumului de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaționali.

Eucleides Tsakalotos s-a nascut in 1960 la Rotterdam, in Olanda. A studiat la St Paul’s School din Londra, iar mai apoi la Oxford, iar masteratul l-a sustinut la The University of Sussex, ia doctoratul la University of Oxford.

A lucrat ca cercetator la University of Kent si mai apoi la Academia de Studii Economice din Atena. Este casatorit cu economista britanica Heather D. Gibson. In 2012 a fost ales in Parlament pe listele Syriza, partidul lui Alexis Tsipras.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...