spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăJustitieEXPLOZIV #SRIinterceptari/ Expertul agreat de UE și Ambasada SUA: De mult timp...

EXPLOZIV #SRIinterceptari/ Expertul agreat de UE și Ambasada SUA: De mult timp României i s-a cerut asta

-

Laura Ştefan, expertul anticorupție agreat de Ambasada SUA la București și UE, a declarat pentru News.ro că României i s-a cerut de mult timp „să separe interceptările pe siguranţă naţională de cele din urmărirea penală” referindu-se la decizia CCR privind interceptările.

Expertul anticorupție agreat de SUA și UE spune explicit că aceasta a fost o cerere de foarte mult a Occidentului.

CITIȚI ȘI:#SRIinterceptari/ Băsescu: I-aș da afară pe cei de la DNA și DIICOT, s-au îmbolnăvit de putere

Curtea Constituţională a decis, în 16 februarie, că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de ”alte organe specializate ale statului” decât organul de cercetare penală sau lucrătorii specializaţi din cadrul poliţiei este neconstituţională.

CC arată, în motivare, că decizia se aplică dosarelor aflate pe rol. ”Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumţia de constituţionalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privinţa cauzelor definitiv soluţionate până la data publicării sale, aplicându-de, însă, în mod corespunzător, în cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată”, potrivit motivării CC.

„În cazul interceptărilor aflate în dosarele în curs de judecată, doar instanţele vor stabili dacă le păstrează sau nu”, a spus e, insistând că decizia Curţii Constituţionale era „previzibilă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img