#SRIinterceptari/ Băsescu: I-aș da afară pe cei de la DNA și DIICOT, s-au îmbolnăvit de putere

0
7098

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat că solicitările șefilor DNA, DIICOT, IGPR privind resursele pentru dotarea în vederea interceptării comunicațiilor arată că aceștia sunt ahtiați după putere și ar trebui să plece din funcții și că, în opinia sa, ar fi trebuit să ceară Parlamentului crearea unei autorități civile neutre în domeniu sau realizarea unei structuri similare în cadrul Parchetului General.

CITIȚI ȘI:EXPLOZIV #SRIinterceptari/ Expertul agreat de UE și Ambasada SUA: De mult timp României i s-a cerut asta

Eu i-aş da afară, daca aş fi preşedintele României, pe toţi cei care au cerut aparatură şi bani în plus. Toţi aceşti bugetari trebuie să spună «ne adresăm Parlamentului să creeze o autoritate neutră”. Dar s-au repezit bugetarii să ne spună „ce dezastru avem”. În ţară există echipamente, problema e cine le controlează. Trebuie puse sub control civil. E momentul in care putem crea instituţia de interceptare. Sa nu mai poată veni nimeni să rânjească în faţa unui politician şi să-i spună „ha,ha… ştim noi”, a declarat fostul președintele Traian Băsescu miercuri seară la România TV despre reacțiile DNA, DIICOT și IGPR.

DNA, DIICOT, IGPR s-au repezit; toată lumea vrea să aibă echipamente de ascultare. Nu ştiu cum aceste autorităţi autonome ale Parchetului General nu au spus „trebuie sa avem echipamente la Parchet sa ne deserveasca pe toti”. Oamenii ăştia nu mai au ce căuta în funcţii. S-au imbolnavit de putere, a precizat fostul șef al statului.

„Nu știu de ce aceste două direcții autonome ale Parchetului General, DNA și DIICOT, nu au spus ‘trebuie să avem la Parchetul General echipamente care să ne deservească pe toți’. Vă dau o altă variantă decât la ce am spus cu o autoritate civilă. Uitați-vă că fiecare șef de instituție, bugetar, vrea putere. (…) Oamenii ăștia nu mai au ce căuta în funcții în fruntea instituțiilor statului (…) Acești oameni trebuie să plece, s-au îmbolnăvit de putere”, a spus președintele MP.

Băsescu a mai spus că în urma deciziei CCR „nu se dărâmă toate dosarele și nu cad toți infractorii”, având în vedere că interceptările din dosare sunt doar unul dintre elementele de probă într-o anchetă penală. „Interceptările sunt vorbe, procurorul trebuie să așeze peste vorbe fapte ale celui pe care-l acuză. Deci, vor fi utilizate interceptările în continuare”, a mai declarat liderul MP.