EXPLOZIV/ Monica Macovei a ajuns la Bruxelles în solda unui mogul român și a unor gangsteri azeri

0
1905

Europarlamentarul Monica Macovei a trecut zilele trecute de la grupul popularilor europeni la cel al ECR (European Conservatives and Reformists). Transferul scoate la iveală mai multe informați incendiare publicate de Dan Alexe, corespondentul Radio Europa Liberă la Bruxelles, pe blogul său.

Seful grupului (n.red-ECR), un Tory de sorginte pakistaneză, Syed Kamall, mi-e cunoscut după ce am descoperit că a interpelat Comisia Europeană, în calitatea sa de europarlamentar, în favoarea lui Dan Adamescu și a doi gangsteri paramilitari din Azerbaijan, prinși în interiorul Armeniei și actualmente închiși. Interpelările astea ale Comisiei în Parlament de către un deputat, când nu sunt justificate de un interes direct al europarlamentarului în afacerea respectivă, miros a interpelări cu plată, afirmă Dan Alexe.

Într-un cuvânt , Monica Macovei se află acum în subordinea unui personaj care a făcut lobby pentru miliardarul Dan Adamescu, acuzat de corupție.

De asemeni a unui personaj care a mai făcut lobby pentru niște gansteri azeri, după cum mai afirmă corespondentul Radio Europa Liberă.

Mai mult, Dan Alexe spune că aceasta ar fi făcut lobbyul contracost.

Adamescu este patronul companiei falimentare de asigurări Astra, dar și al cotidianului România Liberă.

Acum, ECR, cu doar 75 de europarlamentari din 751 include, pe lângă cei 20 de conservatori britanici (Tories), câte 1, 2 sau 3 din alte 16 țări. Cei mai mulți, după Tories britanici, sunt 19 polonezi, dreapta dură ultra-catolică, anti-avort, anti-imigrație, anti-gay, anti multe-multe-multe… Tories britanici vor afară din Europa, iar cei 4 ultranaționaliști flamanzi (N-VA) din grup cer independența Flandrei și sfârșitul Belgiei, mai spune Dan Alexe.

De menționat că Monica Macovei susține homosexualitatea, contrar principiilor grupului din Parlamentul European la care a aderat.

„Încă din anii ’90 am fost alături de asociaţia ACCEPT. Am reuşit să abrogăm, după anul 2000, articolul 200 din Codul Penal, prin care erau incriminate relaţiile dintre persoane de acelaşi sex. Sigur că Biserica Ortodoxă şi grupurile religioase au fost mereu împotriva iniţiativelor noastre, ei spun că suntem împotriva tradiţiilor. Am sprijinit apoi, în calitate de ministru al justiţiei, desfăşurarea Paradei Gay din 2005, deşi la început primarul Bucureştiului refuzase să aprobe acest lucru. L-am sunat chiar eu pe primar. Acum, în România rămâne de realizat şi legiferarea uniunilor între persoanele de acelaşi sex”, declara Monica Macovei la un congres la Strasbourg la 7 aprilie 2011