Udrea: DNA m-a anunțat că mai am un dosar și m-au citat

0
256

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri seara, la ieșirea de la DNA, că i s-a înmânat o citație pentru un alt dosar și că se consideră o persoană persecutată, anunțând că va face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului.

„Ca să vedeți că nu sunt paranoică. Surpriză! În timp ce nu se terminaseră actele de procedură în dosarul acesta, mi s-a înmânat o altă citație pentru un alt dosar. Cred că la DNA trebuie să se înființeze secția de urmărire penală a Elenei Udrea și asta i-am și spus doamnei procuror. Este evident că sunt o țintă pentru DNA și din acest moment mă consider o persoană persecutată și voi face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului”, a afirmat Udrea.

Elena Udrea a primit, vineri, la DNA, o citaţie pentru luni, când ar urma să fie audiată într-un nou dosar, privind creditul contractat de la BRD, dosar care, în ceea ce o priveşte, a fost trimis DNA de procurorii DIICOT.

Acesta este al patrulea dosar al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru fiind pus sub urmărire vineri.

Procurorii DIICOT au instrumentat un dosar privind acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD. Între acestea se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în noul dosar instrumentat de DNA a fost deja audiat şi pus sub învinuire pentru modul în care Udrea a obţinut acel credit fostul vicepreşedinte al BRD Sorin Popa.