spot_img
20.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Gabriel Oprea, căsuţa poştală din Londra şi cumnata condamnată pentru înşelăciune/...

EXPLOZIV/ Gabriel Oprea, căsuţa poştală din Londra şi cumnata condamnată pentru înşelăciune/ UPDATE: Turcescu, noi dezvăluiri

-

Șeful Ministerului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, apela în anii ’90 la cumnata sa pentru a-i ține contabilitatea firmelor unde era acționar actualul șef al UNPR și fostul ofițer de justiție militară. Acum, după aproape două decenii, cumnata, între timp divorțată de fratele lui Gabriel Oprea, a deschis o firmă în regim căsuță poștală în Marea Britanie, scrie cetateanul.net.

Interesant este că potrivit unui document al instanţei publicat zilele trecute pe facebook de Robert Turcescu în 2009, când Gabriel Oprea demisiona din fruntea Ministerului de Interne, Mărioara Oprea era condamnată pentru înselăciune.

- Advertisement -

Mai precis în 26 martie 2009. La aceea dată, fosta cumnată a lui Oprea era arestată în altă cauză, nota instanţa.

Oprea a demisionat de la Ministerul de Interne în ianuarie 2009.

- Advertisement -

Mărioara din Casimcea, scria Turcescu.

UPDATE: Turcescu a revenit cu noi detalii pe facebook miercuri noaptea:

Ceea ce vedeti mai jos este un fragment din declaratia unui martor din dosarul de inselaciune al Marioarei Oprea, fosta cumnata a lui Gabriel Oprea, botezata de mine „Marioara din Casimcea” pentru ca e nascuta in Casimcea, jud. Tulcea. Marioara facea afaceri cu ordine de compensare Renel. Smecheria cu aceste ordine de compensare e de pe vremea in care Ministru al Privatizarii era Valentin Ionescu, azi membru proaspat al UNPR. Participant si intermediar al escrocheriei a fost, spune martorul, un cetatean arab al carui nume incepe cu H. Cin’ sa fie, cin’ sa fie?
Pagubita in aceasta afacere a fost, desigur, o companie a statului. Marioara a fost condamnata cu executare de PATRU ori. Cumulat, avea de facut vreo treizeci de ani de puscarie. A facut vreo cinci, prin contopirea pedepselor. Ultima condamnare definitiva a fost in 2009 cind a luat zece ani cu executare. Azi e libera si are un offshore. La inceputul anilor ’90 era contabila si mai apoi lichidator la una din companiile in care era asociat Gabriel Oprea.

Fotografia postată de Robert Nicolae Turcescu.

În data de 11 august 2015, la adresa Dept 400, 61 Praed Street, din Londra era înregistrată firma Georges Jugan Limited.

Gabriel Oprea a refuzat orice comentariu despre afacerile fostei sale cumnate.

Mioara-Oprea-firma-din-UK21-585x360Directorul și proprietarul societății este, cel puțin cel trecut în acte, conform documentelor obținute de  Cetățeanul.net, Marioara Oprea.

Adresa respectivă din metropola engleză este, de fapt, o căsuță poștală folosită de peste 170 de firme din Marea Britanie.

Mărioara Oprea, cea care deține firma de tip căsuță poștală din Marea Britanie, a fost implicată mereu de cumnatul Gabriel Oprea în afacerile acestuia din anii ’90.
Spre exemplu, într-un document obținut de Cetățeanul.net, din 1993, reiese că Gabriel Oprea, acționar în Romline Trading, o numește pe Mărioara Oprea ca lichidatoare a firmei, mai scrie cetateanul.net.

Marioara-Oprea-in-Romline-stearsa-640x360

Aceste documente permit ulterior lui Gabriel Oprea și soției sale, Sanda Oprea, cu sprijinul lui Mărioara Oprea, “să decidă în mod fraudulos lichidarea societății și prin urzurparea calității de administrator de către Gabriel Oprea să înstrăineze în mod fraudulos activele soecietății după care să își atribuie sumele provenite din tranzacțiile fără drept”, a declarat fostul Julian Rosengren, un fost partener de afaceri al lui Gabriel Oprea, reținut în 1993 pentru doi ani într-un dosar suspect, în care România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acesta a făcut de altfel o plângere la Direcția Națională Anticorupție, în 2014, privind modul în care Gabriel Oprea a intrat în posesia a două apartamente din Capitală.

Adresa la care este înregistrată Marioara Oprea este undeva pe strada Melinești din Sectorul 4 din Capitală, într-un bloc sărăcăcios, unde sunt cazați mulți străini care cer rezidența în România. La apartamentul indicat în formularele britanice, stă o prietenă a rudei lui Gabriel Oprea.

“Nu am mai vorbit cu ea din primăvară. Nu știu unde este, dacă este în Marea Britanie sau în altă parte. Nu mai știu nimic. Nu am numărul ei, ea sună din când în când. Eu o sa-i las un mesaj că ați căutat-o”, spune femeia pentru cetateanul.net.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img