spot_img
17.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ Foști șefi ai DNA s-au înfruptat din casele din Timișoara

EXPLOZIV/ Foști șefi ai DNA s-au înfruptat din casele din Timișoara

-

Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timișoara. În afară de clanurile de romi oameni ai legii s-au înfruptat din afacerea cu case.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: DNA evită adevărații capi ai mafiei imobiliare din Timișoara

Printre beneficiarii vânzărilor de apartamnte pe Legea 112 sunt fostul şef al Poliţiei Timiş, Săndel Palade, fostul şef al DNA Timişoara, Vasile Speriusi, fostul şef de la SIPI („Doi şi un sfert”) Timiş, Dorel Andraş sau  fostul şef al Parchetului Militar din Timişoara, Radu Ilina. Dar și fostul șef al procurorilor din Timiş, Vasile Bâc şi fostul şef al DNA Timişoara, Tamaş Shiffbeck

Documentele arată că Shiffbeck a devenit chiriaş în 22 noiembrie 1999 şi a cumpărat apartamentul două săptămâni mai târziu, în 9 decembrie 1999. Pentru apartamentul situat pe strada Mureş, cu trei camere şi o suprafaţă de 62 de metri pătraţi, a fost stabilit un preţ de aproximativ 83 de milioane de lei vechi, echivalentul a 4.500 de dolari, la cursul de la data încheierii contractului.

Dacă Shiffbeck s-a mulţumit cu un apartament de 62 de metri pătraţi, procurorul Vasile Bâc, care a ocupat în ultimii 20 de ani numai funcţii de procuror-şef, a reuşit să cumpere un apartament cât o vilă, într-o zonă bună a oraşului. Vasile Bâc, care a devenit chiriaş al primăriei în septembrie 1998, a cumpărat patru luni mai târziu, la aceeaşi bani, un apartament de 181 de metri pătraţi, pe bulevardul 16 Decembrie.

În același mod au intrat în posesia unor locuințe și clanurile de romi Cârpaci și Stancu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img