spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăhighlightEXCLUSIV/ VIDEO/ Tren cu tancuri americane Abrams în zona Vatra Dornei

EXCLUSIV/ VIDEO/ Tren cu tancuri americane Abrams în zona Vatra Dornei

-

Un tren cu tancuri americane a fost observat duminică îndreptându-se de la Pașcani spre Suceava și mai apoi spre Vatra Dornei.

- Reclama -

UPDATE/ 29 IUNIE, ORA 20.54: AL TREILEA TREN:VIDEO/ Misterul trenurilor cu tancuri americane care merg în nordul României/ Al treilea tren filmat la Gherla

UPDATE/ 28 IUNIE, ORA 21.30:EXCLUSIV/ VIDEO/ Al DOILEA tren cu tancuri americane în zona Vatra Dornei în doar câteva ore/ 36 de tancuri sunt deja în nord estul României/ Autoritățile române păstrează TĂCEREA

Trenul era remorcat de locomotiva electrica 40-0894-6 a depoului Pascani cu locomotiva electrica 474-036-7 ca impingatoare. Trenul era alcatuit din 20 de vagoane, din care 18 incarcate cu tancuri. Trenul cu tancuri a plecat mai departe spre Vatra Dornei pe Magistrala 502.

Ar fi vorba de tancuri Abrams. Nu este clară destinația acestor tancuri. În zonă nu sunt anunțate manevre militare.  Deocamdată nu există nici o reacție a Ministerului român al Apărării privind destinația acestor tancuri.

În 2015, Pentagonul a anuntat ca aproximativ 70 de piese de echipament militar urmeaza sa ajunga din Germania in Romania, in contextul in care SUA isi intensifica sprijinul acordat aliatilor europeni.

Pe langa acest lot, alte echipamente militare vor ajunge in Bulgaria si Lituania la sfarsitul lunii decembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, pe site-ul oficial al Departamentului Apararii al SUA.

Este vorba si despre tancuri Abrams, masini de lupta ale infanteriei Bradley si piese de artilerie Paladin, care reprezinta o mica parte din cele 12.000 de efecte militare de genul acesta puse la dispozitie trupelor aliate din Europa (European Activity Set – EAS).

Blindate americane de genul acesta au participat deja la exercitii militare pe teritoriul Romaniei, cum au fost cele din poligonul Smardan, dar se aflau doar „in vizita”. Acum este prima data cand astfel de echipamente sunt relocate in Romania pentru a ramane aici.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img