spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăExterneLituania ACUZĂ după #Brexit: UE prin Germania și Franța sunt prietenoase cu...

Lituania ACUZĂ după #Brexit: UE prin Germania și Franța sunt prietenoase cu Rusia

-

Lituania se teme că după Brexit Europa se va arăta mai puțin fermă față de Moscova și dorește ca Uniunea Europeană și Marea Britanie să își păstreze pe cât posibil relațiile, a afirmat luni seară șeful diplomației de la Vilnius, citat de AFP, trasmite Agerpres.

- Reclama -

El și-a exprimat temerea că, în cadrul Uniunii Europene, „vocile celor care au luat poziții mai ferme (față de Rusia) vor slăbi” odată cu plecarea Londrei, considerată „un aliat strategic”.

Marea Britanie este un susținător fervent al menținerii sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza Ucrainei, în timp ce Franța și Germania se arată mai flexibile.

Ministrul lituanian a criticat această abordare „mai pragmatică și flexibilă” care, în opinia sa, este „complet contraproductivă” și a cerut „sancțiuni suplimentare”.

Linas Linkevicius a făcut cunoscut că a avut consultări cu omologii săi din țările baltice și scandinavi care, la rândul lor, s-au pronunțat pentru „un proces civilizat” de definire a noilor relații dintre Londra și UE.

„Ne-ar plăcea să salvăm ce încă nu a fost distrus, ce este posibil de salvat”, a declarat presei Linas Linkevicius.

CITIȚI ȘI:România a SABOTAT reuniunea de la Varșovia a disidenților din UE împotriva Germaniei și Franței: Lazăr Comănescu și limba de lemn/ Polonia anunță că atacă duetul franco-german și anunță propuneri radicale marți la Summitul european

Chiar dacă în prezent trebuie „clarificate” relațiile dintre UE și Londra, Lituania „nu vrea să se grăbească pentru a expulza Marea Britanie”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img