spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ CINE a finanțat întâlnirea de la Predeal pentru crearea partidului lui...

EXCLUSIV/ CINE a finanțat întâlnirea de la Predeal pentru crearea partidului lui Nicușor Dan organizată de un ONG apropiat Cotroceniului

-

Fundația Friedrich Naumann din Germania a finanțat organizarea unei reuniuni la Predeal în weekend pentru crearea partidului lui Nicușor Dan, Uniunea Salvați România.

- Reclama -

Fundația Friedrich Naumann este de orientare liberală.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Inițiativa România,  ONG condus de fostul consilier al Monicăi Macovei, Mihai Polițeanu.

În proiect este implicat și fostul ministru al culturii, Vlad Alexandrescu.

usrLa eveniment au participat peste 70 de persoane, membri și invitați ai Inițiativei România, Daniel Kaddik – director de proiecte al Friedrich Naumann pe Europa de Sud-Est, Dan Mașca și Partidul Oamenilor Liberi (POL), Andrei Postolache și Pentru Iași, Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), Erwin Albu și Uniunea pentru Codlea (UPC), Vlad Alexandrescu – fost ministru al Culturii, candidații independenți la alegerile locale Tică Darie și Cristian Ghingheș și grupul civic Mișcarea Uniți Realizăm, se spune în comunicatul organizatorilor.

Inițiativa România este considerat de media un ONG apropiat Palatului Cotroceni. Acesta a devenit vizibil după drama din #Colectiv când a participat la reuniunea cu președintele Klaus Iohannis cu societatea civilă și a cerut un guvern de tehnocrați.

Actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este un apropiat al acestor structuri.

La întîlnirea de la Cotroceni, „Iniţiativa România” a fost reprezentată de CLAUDIA POSTELNICESCU, o avocată care scrie aproape zilnic pe site-ul contributors.ro, scria cotidianul.ro la aceea vreme.

Roxana Dascălu, o apropiată a Cristinei Guseth, care a ratat să fie ministrul Justiției din cauza gafelor la audierea în Parlament, este responsabilul cu presa al organizației.

După întîlnirea de la Cotroceni din 7 noiembrie (n.red-anul trecut) cu Preşedintele Iohannis, Claudia Postelnicescu, lidera „Iniţiativei România”, a acordat un interviu pentru ziare.com, rezumat apoi pe site-ul „Iniţiativei…”. Ea spune cu seninătate că nu ştie cum de a fost selectată să participe la acea întîlnire, dar devoalează ceva care are bătaie lungă: „A doua opţiune [a Preşedintelui, n.n.] este ca oamenii ieşiţi în stradă, cei din societatea civilă sau cei care doresc să schimbe ceva să îşi facă partide, să se implice în politică. La insistenţa reporterului, Claudia Postelnicescu adaugă: „Dînsul crede că de acolo, din stradă, ar trebui să apară viitori lideri sau viitori oameni politici, scria cotidianul.ro.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img