Valeriu Zgonea,probleme în America/ Românii americani solicită oficialilor americani să ceară explicații despre cazul Oprea și acuză SRI că a acoperit abuzurile acestuia

0
2277

In contextul apropiatei vizite in Statele Unite a presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea si a deputatului Georgian Pop, presedintele comisiei de control a SRI, comunitatea romano-americana se mobilizeaza pentru a cere oficialilor americani sa discute cu cei doi deputati romani cazul Oprea si diverse activitati legate de SRI, ne-au relatat surse de peste ocean.

Contactat de Flux24, Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor din Statele Unite, ne-a declarat: “La faza actuala va pot confirma ca ne mobilizam pentru o reactie publica de protest, atat fata de incercarea de musamalizare a accidentului politistului din cazul domnului ministru Oprea, cat si fata de modul in care SRI a acoperit abuzurile acestui ministru de atatia ani. Daca ministrul Oprea abuzeaza de pozitia sa si umbla cu coloana oficiala de o lunga perioada, suntem interesati sa stim daca SRI a informat DNA sau nu.”

“Viata unui om putea fi salvata daca oficialii romani puneau interesul public pe primul loc” a spus Terhes.

“Transmit sincere condoleante familiei politistului decedat si dorim sa o asiguram ca vom face tot posibilul din Statele Unite pentru ca adevarul sa se descopere in acest caz,” a spus Terhes.

“Adresez un apel si politistilor din Romania sa nu ascunda adevarul despre acest caz, ci sa-l faca public. Este nu doar o datorie de onoare fata de colegul lor, ci si o datorie fata de fiecare dintre ei si cetateni, pentru ca, daca aceste abuzuri nu sunt oprite la timp, maine oricine se poate afla intr-o situatie similara.”

Romanian Community Coalition – cunoscuta si sub numele de Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei -, a mai avut reactii publice vehemente cu ocazia prezentei recente a lui Gabriel Oprea in Statele Unite. In urma reactiei lor, Gabriel Oprea nu a mai participat la Gala Aliantei din Washington, iar surse bine informate au confirmat ca Victoria Nuland a refuzat sa se vada cu vicepremierul Oprea.