Șeful Asociației 21 Decembrie îl acuză pe generalul Coldea că se află în spatele clasării dosarului Revoluției

0
1367

Procurorii de la Parchetul Militar au decis clasarea dosarului privind Revoluția din Decembrie 1989, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

În replică,  președintele asociației 21 Decembrie a precizat că „primul lucru pe care îl fac – zâmbesc.

„Nu pot decât să zâmbesc, e un zâmbet trist. Nu pot să cred că au avut capacitatea intelectuală să închidă dosarul Revoluției. Cu certitudine, asociația 21 Decembrie va ataca decizia la Înalta Curte și este o umilință”, a spus Mărieș.

E o umilință, criminalii de la mineriadă sunt aceiași de la Revoluție, a spus Măries.

Mărieș l-a acuzat pe prim adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, că este unul din cei care au decis clasarea dosarului.
„Autorii documentelui de azi sunt ion Vasilache, Nițu Tiberiu Flaviu, ajutați de domnul Coldea. Nu se putea închide acest dosar fără cele trei persoane. Dacă greșesc, domnul Coldea să iasă public și să spună <Mărieș, dezinformați!>. Eu nu am fost informatorul lor și sunt mai puțin informat, e adevărat. Să iasă domnul Coldea public și să spună dacă SRI împreună cu domnul Vasilache și domnul Nițu care nu e departe de această instituție a săvârșit o nouă crimă împotriva celor pe care îi am în spatele meu, i-au omorât a doua oară, colegii care au căzut în ziua de 21 decembrie”, a precizat Mărieș.

Conform surselor citate, decizia a fost luată de procurorii militari Marian Tudor, Codruț Mihalache și Claudiu Culea.

Printre motivele de închidere a dosarului Revoluției se află: s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale, există autoritate de lucru judecat, faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, a intervenit amnistia.

Ordonanța de clasare poate fi contestată la procurorul șef al Parchetului Militar și apoi la instanță.