LEGĂTURA dintre Iohannis și liderul pro rus reținut la Chișinău

0

Primarul de Bălți, liderului partidului pro rus Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost reținut vineri de către SIS, serviciul de securitate moldovean ,chiar după ce a aterizat pe Aeroportul Chișinău.

UPDATE, 20.15: Usatîi a fost reținut pentru 72 de ore pentru violarea corespondenței, anunță Publika Tv.

ruRenato Usatîi se întorcea de la Moscova unde a plecat acum două zile după ce a postat pe internet mai multe înregistrări video ale convorbirilor dintre Vlad Filat și Ilan Shor. El a precizat atunci că merge la Moscova pentru a pregătit noi înregistrări pentru cazul în care ar putea fi arestat.

De asemenea, pe contul de Youtube al lui Renato Usatâi au fost plasate înregistrări cu farse care îi vizează pe președintele Nicolae Timofti și pe ministrul de Interne Oleg Balan. În înregistrare, un actor, care se dă drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, ar discuta cu Nicolae Timofti despre o eventuală arestare a lui Renato Usatâi, la Odessa. În altă discuție ar apărea și ministrul de Interne Oleg Balan, care vorbește cu așa-zisul ministru ucrainean de interne, rol, la fel, jucat de un actor.

Liderul pro rus. care este și acționar la GAZPROM, are legături interesante cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis.  Usatîi este acuzat și că ar fi agent al FSB, serviciul secret rus, continuatorul KGB:

get_imgKlaus Iohannis a fost finanţat în campania electorală prezidențială de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica (foto).

Michael Schmidt, directorul filialei BMW România, i-a pus la dispoziție lui Iohannis apartamentul  său de lux din cartierul Primăverii de la Bucureşti pe durata campaniei electorale. Adresa este Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde îşi are domiciliul.

bomba-care-explodeaza-in-mana-lui-klaus-iohannis-cu-doua-zile-inainte-de-scrutinul-de-duminica-18497027În 2007, anul în care Sibiul a fost capitală culturală europeană, primarul Klaus Iohannis a primit spre folosință o limuzină germană de la BMW România, adică de la bunul său prieten, cumnatul liderului rus de la Chișinău.

În plină pregătire pentru proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, Primăria condusă de Iohannis a semnat un parteneriat cu reprezentantul Automobile Bavaria, SC Contempo SRL, prin care 15 autoturisme de lux au fost puse la dispoziția oaspeților de seamă ai orașului, iar edilul a primit și el o limuzină. Deși, potrivit presei locale, Klaus Iohannis a declarat că va renunța la automobil după ce se va încheia proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, nu numai că nu s-a ținut de cuvânt, dar a primit, periodic, spre folosință, mai multe BMW-uri, de sute de mii de euro și unele chiar unice în țară.Johannis_TD_interiorIohannis și-a ascuns beneficiile în spatele parteneriatului încheiat între Primăria pe care o conduce și dealerul auto, fiind singurul care conducea limuzinele date de BMW. Carburantul pentru autoturismele de lux a fost achitat din banii publici. În același timp, Primăria Sibiu plătea un leasing costisitor pentru un Audi A6, care stătea în garaj, fiindu-i destinat tot edilului.