spot_img
18.5 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ #SRIRussiaGate: Un general SRI într-o rețea rusească

EXCLUSIV/ #SRIRussiaGate: Un general SRI într-o rețea rusească

-

Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al SRI,  a expus serviciul de informații interne unor riscuri de securitate maxime după ce acesta și-a înregistrat un cont pe rețeaua de socializare rusească VK (vkontakte).  Este unul din cele mai mari cutremure din istoria SRI.

- Reclama -

Conform unei capturi obținute de FLUX 24 după contul VK a lui Dumitru Dumbravă, acesta folosea și mesageria rețelei rusești având în momentul capturii un mesaj primit.

VK seamănă izbitor cu Facebook. Pe lângă faptul că seamănă la nivel de design şi culori alese, VK permite, la fel ca Facebook, personalizarea paginilor, accesarea paginilor deţinute de prieteni şi branduri, postarea de fotografii şi clipuri video. În plus şi VK permite utilizarea chatului.

Dar așa cum și despre facebook s-a vorbit public că ar fi o bază de date la dispoziția serviciilor secrete americane și despre VK s-a spus că ar fi la dispoziția celor rusești.

Conform dezvăluirilor făcute de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, Dumitru Dumbravă folosea des rețelele sociale gen Facebook sau Instagram de cele mai multe ori și în timpul orelor de program comunicând cu o rețea formată din jurnaliști și oameni din justiție, dar nu numai.

FLUX 24 a aflat că acesta folosea însă și rețeaua rusă VK.

Generalul Dumitru Dumbravă folosea inclusiv VK de pe telefonul de serviciu și computerul din sediul central al SRI, inclusiv prin transmiterea și primirea de mesaje pe chatul rețelelor sociale.

Practic în ipoteza foarte credibilă în care serviciile secrete rusești ar supraveghea VK acestea au obținut foarte multe informații despre Dumitru Dumbravă pornind de la Ip-ul acestuia și există posibilitatea să fi putut penetra terminalele folosite de generalul SRI. 

Mai mult Dumitru Dumbravă nu folosea nici un fel de protecție pentru conturile folosite.

Generalul Dumitru Dumbravă a acționat pur și simplu ca un amator. Nu știm încă exact dar probabil că spionii ruși și-au făcut cruce când au văzut ce face un general SRI și au zis mulțumim pentru pleașcă. Ce a făcut Dumbravă se numește un risc de securitate maxim, iar daunele pot fi foarte mari, a comentat un specialist în serviciile de informații pentru FLUX 24.

Dumitru Dumbravă a devenit celebru după ce a vorbit de câmpul tactic în Justiție. La aceea vreme acesta era șeful Juridicului din SRI. Acum Dumbravă este secretarul general al SRI, adică omul prin care trec toate informațiile din interiorul spionajului românesc. 

Într-un interviu acordat în aprilie 2015, pentru juridice.ro, Dumitru Dumbravă lăsa de înţeles că instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI şi afirma că Serviciul urmăreşte unele dosare până la soluţionarea lor definitivă, aserţiuni care au provocat proteste din partea mai multor asociaţii ale magistraţilor.

UPDATE: Asta e minim abatere disciplinara – folosirea dispozitivelor Serviciului in alte scopuri decat cele destinate si vulnerabilizarea comunicatiilor prin expunerea unor potentiale servicii adverse – ruse. Poate fi catalogat si ca incident de securitate, care e mult mai grav. Fac referire la telefonul de serviciu, daca e adevarat ce se precizeaza acolo,  a comentat pe facebook fostul ofițer SRI,. Daniel Florea.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img