spot_img
14.6 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV: ÎNREGISTRARE VIDEO EXPLOZIVĂ DE LA COTROCENI: Iohannis l-a numit consilier pentru...

EXCLUSIV: ÎNREGISTRARE VIDEO EXPLOZIVĂ DE LA COTROCENI: Iohannis l-a numit consilier pentru securitate națională pe un general cu care a refuzat să dea mâna la ședința CSAT de miercuri

-

FLUX 24 vă prezintă o înregistrare video de miercuri de la începutul sedinței CSAT care în contextul demiterii/demisiei lui George Scutaru din funcția de șef al Departamentului pentru Securitate Națională al Administrației Prezidențiale devine explozivă. Președintele Klaus Iohannis dă mâna cu cei prezenți. O ia de la stânga de la premierul Ponta în jurul mesei  de la ședința CSAT. Fiecăruia i se adresază în parte: Domnule prim ministru, Domnule ministru, Domnule Director, Domnule director adjunct, Domnule consilier în cazul de exemplu al lui George Scutaru, la aceea vreme consilier pe probleme de securitate națională și șeful Departamentului de Securitate Națională de la Cotroceni. Pe un singur personaj, Iohannis îl ignoră, nu îi întinde mâna, nu îl salută: generalul Ion Oprișor. Vineri, la 48 de ore de la sedința CSAT, președintele Iohannis semnează decretul de revocare din funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate națională a lui George Scutaru și numirea în această funcție a lui Ion Oprișor.

- Reclama -

Și, de aici, încep speculațiile. ÎNTREBĂRILE: De ce a fost demis Scutaru? Știa Iohannis cu 48 de ore înainte că va trebui să îl numească pe Oprișor și a vrut să-și exprime public nemulțumirea? I-a fost băgat pe gât Oprișor? Cine i l-a băgat? A fost curățat Scutaru și de cine?

1
02

CINE E ION OPRIȘOR?
Generalul Ion Oprișor s-a născut pe 10 martie 1955, în comuna Deagurile, județul Argeș.La data de 27 septembrie 2003, este numit ca expert în cadrul Departamentului Securității Naționale al Administrației Prezidențiale condus de Ion Talpeș. El a fost adjunctul lui Viorel Bârloiu, secretarul general al CSAT în mandatul lui Ion Iliescu.La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare. A fost numit la data de 1 mai 2005 în funcția de consilier în cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT).După demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Viorel Bârloiu din funcția de consilier de stat și secretar al CSAT, atribuțiile acestuia au fost preluate, în mod neoficial, de către generalul Ion Oprișor.
După zece luni de la demisia lui Viorel Bârloiu, la data de 20 noiembrie 2006, președintele Traian Băsescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprișor în funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat.
La 23 decembrie 2006, Ion Oprișor a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) La data de 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent și trecut în rezervă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img