EXCLUSIV: Fundația condamnatului Niro face simpozioane pe banii MAE cu redactorul șef de la revista 22, Ion M Ioniță și alte personalități/ Din bordul Fundației fac parte ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, și un fost șef al SIE/ Alina Mungiu Pippidi a contribuit la evenimentele organizate de NIRO: FOTO/ Pe afișul simpozionului e anunțat și Moise Guran

0
4393

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) care aparține grupului Niro al cărui patron Nicolae Dumitru zis Niro a fost condamnat definitiv zilele trecute în dosarul Microsoft organizează la Chișinău, în perioada 10-14 octombrie curent, Şcoala jurnaliştilor de politică externă „Constantin Tănase”– 2016, proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

niroPrintre vorbitori se numără Președintele Fundației Universitare a Mării Negre – Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, Ambasadorul Sergiu Celac, Conf. univ. Darie Cristea, Senior Analyst la Geopolitical Futures Antonia Colibășanu, Expertul economic Petrișor Peiu, Alexandru Maximescu – Public Affairs OMV Petrom, Redactorul șef Revista 22 Alexandru Lazescu, Expertul în Studii Estice George Scarlat, însoțiți de experții FUMN: Nicolae Țîbrigan, Mihai Bârsan și Dana Moraru, este anunțul făcut pe pagina de internet a Fundației aparținând lui Niro.

Alexandru Lăzescu, redactorul șef al revistei 22, a făcut obiectul dezvăluirilor FLUX 24.

Revista 22 este editată de Grupul de Dialog Social în conducerea căreia apar mulți intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ EXPLOZIV: SECRETELE COMUNISTE ALE REDACTORULUI SEF AL REVISTEI 22: Viitorul este al nostru, al comunistilor

Conform afișului manifestării printre invitați se află și jurnalistul Ion M Ioniță, unul din invitații fundației la mai multe reuniuni în ultimii ani.

Pe afiș e anunțat și jurnalistul Moise Guran.

niroFundația Universitară a Mării Negre (FUMN) a fost inființată de Mircea Malița, fost diplomat de frunte în regimul comunist și este condusă în prezent de Dan Dungaciu, analist care apare des la Realitatea TV.

Directorul științific este sociologul Darie Cristea.

La reuniunile fundației lui Niro a participat și Alina Mungiu Pippidi.

niro2Interesant este Consiliul Director al Fundației din care fac parte printre alții fostul ministru al Educației, Adrian Curaj, actualul ambasador al României în Germania Federală, Emil Hurezeanu, fostul șef al SIE și actual lider al ALDE, Teodor Meleșcanu.

De asemenea și fostul translator al lui Nicolae Ceaușescu, Sergiu Celac, face parte din Consiliul Director.

ÎCCJ l-a condamnat la închisoare pentru  2 ani şi 4 luni în Dosarul Microsoft pe Dumitru Nicolae (Niro).