spot_img
2 C
București
joi, noiembrie 21, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV DOCUMENTE/ Cum a fost arestată Sorina Pintea. Filmul așa zisului flagrant

EXCLUSIV DOCUMENTE/ Cum a fost arestată Sorina Pintea. Filmul așa zisului flagrant

-

- Reclama -

FLUX 24 a intrat în exclusivitate îm posesia mai multor documente care indică că arestărea Sorinei Pintea la Tribunalul București a fost transmisă presei înainte ca acesta să fie decisă de judecător.

- Reclama -

Este vorba în primul rând de un document intitulat PROCES VERBAL inițiat de Alina Cojocaru, unul dintre cei 2 avocați care o reprezintă pe fostul ministru al Sănătății, și care este semnat și de grefierul Tribunalului București.

- Advertisement -

Sâmbătă, după anunțul arestării făcut de judecător la ora 19.37, Sorina Pintea și-a manifestat prin avocat ”indignarea și nemulțumirea raportat la faptul că nu a fost respectat secretul deliberării, având în vedere că anterior pronunțării minutei în sedința din camera de consiliu de către judecătorul de drepturi și libertăți (ora 19.37), soluția arestării preventive față de inculpata Pintea Sorina a apărut la postul de televiziune România Tv, iar în acest sens apărarea prezintă pe telefonul mobil o captură video cu știrea România Tv”.

În procesul verbal, judecătoarea precizează că ”nu i se poate imputa comunicarea soluției în mass media, anterior pronunțării”.

- Advertisement -

În instanță nu a fost prezent nici un jurnalist.

Apărătorii Sorinei Pintea anunță că se vor adresa Inspecției Judiciare.

Avocatul Alina Cojocaru a depus la Tribunalul București o cerere pentru a primi explicații cum decizia de arestare a instanței de la ora 19.37 a fost difuzată în mass media cu circa 20 de minute mai devreme, la ora 19.22.

Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului București, Georgiana Iorguță, cea care a încuviințat sâmbătă cererea de arestare a DNA pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este cea care a semnat și mandatele de supraveghere tehnică în același dosar, arată surse din Justiție, citate de presacurată.ro.

Practic, judecătoarea Iorguță a aprobat arestarea cerută de DNA în același dosar în care tot el, cu doar c’teva zile înainte, a dispus și măsurile de supraveghere tehnică, în baza unei solicitări DNA, făcute în urma unui denunț pe care se bazează tot dosarul, și acel denunț fiind făcut cu câteva zile înainte. Astfel, judecătorul – prin încuviințarea măsurii preventive – și-a judecat propriile măsuri de supraveghere dispuse în dosar, aspect neprocedural, lipsit de obiectivitate și de imparțialitate, notează sursa citată.

SORINA MATEI A FĂCUT ȘI EA DEZVĂLUIRI PE PRESA CURATĂ:

Exclusiv. Adevărata poveste a dosarului Sorinei Pintea

33 de pagini a scris procurorul DNA al Secţiei a II-a, Marian Drăgulescu, în dosarul privind punerea sub acuzare a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina PinteaDintre cele 33 de pagini aşternute de procuror, doar 17 rânduri fac referire la potenţiale probe directe împotriva fostului ministru, dar nici aici lucrurile nu sunt sigure și clare.

Având în vedere că discuţia dintre fostul ministru şi al doilea denunţător al său cablat, afaceristul Mihai Coste, este foarte scurtă, procurorul nu mai redă discuţia, ci o rezumă el, printr-o scurtă povestire.

În sinteza procurorului sunt redate singurele 3 reacţii ale fostului ministru, gen ”da”, ”super tare” și ”perfect”, din care nu se știe dacă Sorina Pintea realiza ce îi spune afaceristul, fiind la ora aceea ieşită intempestiv din birou, pentru că era prinsă într-o altă discuție cu o prietenă de-a sa, primăriță în Maramureș.

Tocmai de aceea, în mod neobișnuit pentru DNA, referatul anonimizat al procurorilor oferit presei în baza 544/2001 este foarte scurt, are doar 5 pagini, dintre care 2 de jurisprudență, din restul de 3 neînțelegându-se decât niște scurte reacții ale fostului ministru al Sănătății, dintr-o poveste așternută și relatată de procuror.

Pentru că mai mult nu este în dosar.

Pe scurt, rezumativ, povestea adevărată și a dosarului Sorinei Pintea s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile, după cum ea este descisă de același procuror DNA, astfel:

Marți, 25 februarie 2020. Ziua denunțului brusc al furnizorului preferat al SRI și SIE, sancționat pentru ”practici de corupție”, dar devenit colaborator DNA

Omul de afaceri, Octavian Niculescu, administrator al Tehnoplus, furnizor al serviciilor de informații SRI și SIE pe zona medicală, abonat la contracte cu statul și aflat în alte controverse publice de mai mult timp privind ”practici de corupție”, se prezintă brusc la DNA și face un denunț oral.

Denunțul îl face la același procuror care avea să intrumenteze cazul Sorina Pintea: Marian Drăgulescu, secţia a II-a a DNA.

În esență, Octavian Niculescu arată în denunţul oral că angajații Hospital Tehnical Solutions, care a fost implicată cu o altă firmă- Meditech– în contractul finalizat cu Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, sunt foştii lui angajațică firmele colaboreazăcă nu e nicio problemă cu contractul, că nici suma contractului cu spitalul din Baia Mare n-o mai ține bine minte și nici toți subcontractorii nu şi-i aminteşteînsă de câteva zile îl sună cineva.

Este vorba de un alt afacerist pe nume Mihai Coste, care a fost subcontractor la lucrarea de la Spitalul din Baia Mare, pe care îl știe din 2019, cu care a intrat o singură dată în legătură și care i-a fost prezentat de șeful Tehhoplus pe Ardeal, Lucian George Tudor.

Așa intră şi este introdus în scenă afaceristul Mihai Coste. Prin denunțul lui Octavian Niculescu.

Niculescu mai susține că săptămâna precedentă (19-21 februarie 2020), Mihai Coste a încercat să-l contacteze de mai multe ori, inițial el nu a răspuns, apoi a răspuns, iar Coste i-a spus că vine de la Baia Mare în București, în zilele următoare, chiar mâine, să discute cu el.

Coste s-ar fi recomandat în mesajele transmise lui Niculescu că vine din partea Sorinei Pintea iar Niculescu spune că el crede că Coste îi cere bani ”care nu i se cuvin, sub pretextul că banii ar urma să-i dea acesteia din urmă sau altor funcționari din spital.

Niculescu este confuz când trebuie să spună pentru ce exact erau banii, pentru cine sigur şi clar, el doar crede, bănuie.

Afaceristul Octavian Niculescu este de acord, brusc şi imediat, să devină colaborator al DNA cu identitate reală ca să se stabilească dacă Mihai Coste, celălalt afacerist, ar comite vreo infracțiune.

Totul merge șnur. Se pune în mişcare operaţiunea. Procurorul Marian Drăgulescu dispune imediat, în baza unui simplu denunţul oral, începerea urmăririi penale în caz.

În aceeași zi, procurorul Marian Drăgulescu îl mai audiază încă o dată pe afaceristul denunțător, Octavian Niculescu. De data aceasta, ca martor.

Procurorul Drăgulescu ia prin copy paste tot ce a spus afaceristul Octavian Niculescu mai sus şi teoretic mai devreme, bagă textul în declarația de martor a acestuia, însă mai adaugă ceva în final: povestea mesajelor dintre Niculescu și Coste.

Iar problema aici este că nu se potrivesc orele iar povestirea nu are niciun un fir cât de cât logic.

Pe scurt, procurorul notează în declarația de martor colaborator a lui Octavian Niculescu că Mihai Coste i-a dat acestuia un mesaj pe whatsapp la ora 10.35, în data de 19 februarie 2020.

Mesajul ar fi avut următorul conținut: ”te caut din partea doamnei Sorina Pintea și vreau să vorbesc cu tine”.

Apoi, notează procurorul, la câteva minute după apel (n.m. care apel?), Coste ar fi șters mesajul că și-ar fi dat seama că e foarte direct. Însă ștergerea apare la altă oră: 10.38.

Și pentru că mesajul ar fi fost foarte direct, în aceeași zi, la ora 11.00, Niculescu ar fi primit un mesaj și mai direct, pe mesageria de telefonie mobilă: ”Din partea Sorinei P. Un semnal vă rog când se poate. Mulțumesc”.

De observat la fel de atent că primul presupus contact Coste- Niculescu se desfășoară pe două tonuri. Întâi unul direct, personal, familiar- ”te caut”, apoi unul mai distant, de politețe, ”un semnal vă rog”.

Acestă ”problemă” urmează să reiasă și din alte discuții dintre cei doiBa nu se cunosc foarte bine și sunt distanți, ba vorbesc lejer, se tutuiesc și trec imediat la discuția despre bani.

Povestea cu mesajele de la Coste către Niculescu continuă însă.

Octavian Niculescu spune că inițial, pe 19 februarie 2020, miercuri, nu a răspuns mesajelor lui Coste, pe 20 februarie, joi, Coste l-a sunat de data asta printr-un apel pe whatsapp iar Niculescu tot nu a răspuns, iar apoi Coste i-a dat alte mesaje tot pe whatsapp că vrea să vorbească cu el, vineri, 21 februarie, iar vineri, Niculescu a fost sunat de pe un alt număr, de o voce feminină, care i l-a dat pe Coste la telefon.

Coste i-ar fi zis lui Niculescu că vine în București, săptămâna viitoare (marți și miercuri, 24 și 25 februarie), Niculescu i-ar fi zis că nu poate marți și a rămas să se întâlnească miercuri, adică mâine.

Și asta pentru că marți, Octavian Niculescu făcea declarațiile de denunțător colaborator al DNA.

Așa, în scripte, a început totul.

Apoi repede procurorul DNA l-a făcut pe afaceristul Octavian Niculescu colaborator al instituției pentru 60 de zile, l-a autorizat prin acte să săvârșească infracțiuni, iar procurorul Drăgulescu chiar a emis o ordonanță pentru 48 de ore de supraveghere tehnică, de interceptare, supraveghere video, audio, foto și localizare pentru ambii afaceriști: Mihai Coste și Octavian Niculescu.

De asemenea, tot procurorul l-a autorizat pe Niculescu ca pentru următoarele 48 de ore să folosească dispozitive tehnice ca să-l fotografieze și să-l înregistreze audio video pe Mihai Coste, care avea să vină de la Baia Mare, în București, a doua zi.

Tot marți, 25 februarie 2020, cei doi- Octavian Niculescu și Mihai Coste stabilesc să se vadă la sediul Tehnoplus, al firmei lui Niculescu, a doua ziAdică miercuri.

Miercuri, 26 februarie 2020. Ziua ambientalelor Niculescu- Coste cu multe pasaje pe care DNA le-a trecut ca ”neinteligibile”

Aproximativ o oră au discutat afaceriștii Octavian Niculescu și Mihai Coste miercuri, la sediul Tehnoplus din Bucureşti.

Totul este filmat și înregistrat audio însă, deseori, discuțiile și referirile importante DNA le-a redat ca ”neinteligibile„.

Pe scurt, la ora 15.51, Coste intră în sediul Tehnoplus din București, al firmei lui Niculescu, ajungând cu un Mercedes alb al unui alt afacerist local din Maramureș. Mihai Coste bătuse toată țara și venise în grabă. Avea permisul expirat.

Cei doi- Niculescu și Coste- se salută, se prezintă (ca și cum nu s-ar cunoaște), urcă la etajul firmei lui Niculescu, în biroul acestuia, Coste nu vrea cafea, doar o apă, are loc o discuție de complezență despre chinezi, iar cel care deschide discuția rapid despre bani este Mihai CosteSe schimbă și tonul. De la pronumele de politețe, cei doi se tutuiesc atunci când vorbesc de afacerea cu spitalul din Baia Mare.

Mai întâi vorbesc de Stela, cealaltă asociată de la Meditech din același contract cu Spitalul din Baia Mare și apoi Coste îi spune lui Niculescu: ”să punem pentru Sorina şi cu asta basta, nu stăm (neinteligibil) şi aşa mai departe”.

Dacă până atunci totul era inteligibil, în redarea DNA încep desele pasaje ”neinteligibile”.

Din discuția de aproape o oră, nu se înțelege exact pentru ce ar trebui să-i fie dați banii ”Sorinei”. Asta întreabă și Niculescu.

Mai întâi, spune Coste, pentru că are probleme medicale, apoi (neinteligibil), apoi că nu a fost închis proiectulnu a fost făcută recepția în scripte, apoi că aceasta ar fi fost ”înțelegerea de la capătul tunelului”, apoi că Sorina i-a spus să vorbească cu Niculescu, apoi că ”a mâncat în plus„ și Stela, apoi că e vorba ”de o zeciuială„, apoi că trebuie închisă situaţia pentru că urmează alte lucrări, apoi cineva a zis ”spune-i la Octavian că 7”, apoi că se va merge mai departe cu caiete de sarcini făcute de ei, apoi că mai sunt lucrări suplimentare de făcut.

Din discuție nu reiese clar pentru ce afaceristul Coste vrea banii de la Niculescu și nici că Sorina Pintea i-a cerut în mod direct.

Discuția dintre cei doi evoluează, apare în conversație șeful Tehnoplus pe Ardeal (Lucian George Tudor), iar cel care o introduce din nou în vorbă şi conversaţie pe Sorina Pintea este Octavian Niculescu.

Îl întreabă, brusc, pe Coste dacă Pintea este ”manageră„ la spital. Deși teoretic despre ea ar fi discutat până atunci, însă exact acele pasaje sunt redate de DNA ca ”neinteligibile”.

Cert este că Octavian Niculescu îi spune lui Mihai Coste că joi, 27 februarie 2020, va scoate niște bani din bancă, pe la prânz și îi va da ce cere.

Coste este preocupat de celelalte 3 proiecte viitoare, spune că iar a discutat cu șeful Tehnoplus pe Ardeal (Lucian George Tudor), și că lucrurile în general ”trebuie să meargă mai departe„.

Pe hol, la ieșirea din biroul lui Niculescu, cei doi fac calculul verbal și stabilesc că e vorba de 120.00 de lei.

Mâine-i scot dimineață și te sun și hai. Dar undeva după prânz, așa o să fie”, îi spune Niculescu lui Mihai Coste.

Miercuri, la 16.29, cei doi se despart. Coste pleacă de la sediul Tehnoplus din București.

Iar joi, 27 februarie 2020, Tribunalul București, prin același judecător de drepturi și libertăți care a judecat cererea de arestare a DNA pentru Sorina Pintea, Goergiana Iorguță, se confirmă prin încheiere toate măsurile de supraveghere luate de DNA.

Mai mult, aceeași judecătoare, încuviințează măsuri de supraveghere tehnică pentru 28 de zile pentru afaceriștii Mihai Coste, Octavian Niculescu și Mihai Marius Barbul, cel care îl însoțise cu mașina pe Coste, cel cu permisul expirat.

Instanța e de acord ca Octavian Niculescu să fie colaborator DNA și să și înregistreze.

Joi, 27 februarie 2020. Ziua primului flagrant nesurprinzător și celui de-al doilea colaborator DNA, Mihai Coste

Joi, totul se petrece cumva ca-n filmele cu final…așteptat.

Afaceristul Octavian Niculescu pleacă de la ora 13.06, de la sediul DNA, împreună cu polițiștii DNA ca să se întâlnească cu afaceristul Mihai Coste.

Niculescu avea la el o pungă neagră, incripționată Orange, dată cu o jumătate de oră înainte, de DNA, cu 120.000 de lei. Nu scosese nimic de la bancă. Niculescu pune punga lângă el, jos, în mașină, pe locul din dreapta șoferului, și pleacă cu DNA după el ca să se întâlnească cu Coste ca să-i dea punga.

Locul întâlnirii îl stabilește Niculescu. Zona Piața Alba Iulia, în spatele unui BRD. L-au așteptat toți pe Mihai Coste să ajungă, pe o alee paralelă cu Aleea Emil Bota, timp de 40 de minute.

Niculescu îi dă share location pe whatsapp lui Coste, Coste în final ajunge.

Niculescu coboară din mașină, cei doi dau mâna, Coste intră în mașina lui Niculescu, acesta îi dă punga, Coste coboară din mașină cu punga și se îndreaptă spre aceeași mașină cu care venise.

După câțiva pași, pe Coste îl oprește DNA.

DNA îl întreabă ce are în pungă, el zice că niște bani de la Niculescu, DNA întreabă câți, Coste nu știe. DNA îl legimtimează și pe celălalt partener, pe post de șofer al lui Coste, numără teancurile de bani, 6 teancuri a câte 100 de bancnote de 200 de lei, DNA le filmează.

Așa are loc primul ”flagrant”. Al lui Mihai Coste.

Din povestea DNA, Mihai Coste pare să nu fi fost deloc surprins de flagrant.

Coste primește mandat de aducere, partenerul său cu mașina primește citație de martor, iar aceștia consimt să se ducă la sediul central al DNAAjung toți imediat. La 15.35.

În mașină, când i-a dat punga cu bani, Niculescu, colaborator DNA, îl înregistrează pe Coste. Niculescu îi spune lui Coste că „speră„ ca banii „să ajungă unde trebuie, la Sorina”.

Coste avea alte gânduri în mașină. Îi spune lui Niculescu să meargă toți trei- el, Niculescu și șeful Tehnoplus pe Ardeal, la Sorina să bea o cafea să stea frumos de vorbă, civilizat și să se pună de acord ce fac.

Urmează alte discuții de complezență, în care Niculescu îi spune lui Coste că se ocupă de ”sterilizare, echipamente, gaze, pe zona asta, pe infrastructură„.

Cei doi se despart, dar nu înainte ca Mihai Coste să-l întrebe din nou pe Niculescu de Stela, partenera din proiectul de la Baia Mare. „Nu mă bag eu să fac pace între voi„, răspunde Niculescu.

Cu ”Stela” rămâne ca-n tren.

După ce Mihai Coste și cel cu care era în mașină sunt aduși la sediul DNA, procurorul Mihai Drăgulescu, începe urmărirea penală pe Coste pentu trafic de influență, că acesta ar fi primit în decembrie 10.000 de euro de la șeful Tehnoplus pe Ardeal lăsând să se creadă că are influență asupra fostului ministru, Sorina Pintea, și că a pretins de la martorul denunțător Octavian Niculescu suma de 120.000 de lei tot pentru că lăsa să se creadă că are influență asupra lui Pintea.

Important de spus este că DNA spune o poveste despre obiectul presupusei mite, în fapt pentru ce era mita, în condițiile în care chiar pasajele DNA din ambientalele Niculescu- Coste sunt neinteligibile și nu se înțelege cine ar fi solicitat totul.

În aceeași zi de joi, Mihai Coste este făcut suspect, este audiat, și așterne o poveste la DNA, confirmând fără probleme tot.

Coste în denunț arată că o știe întâmplător pe Sorina Pintea de când unul din părinții săi a avut o problemă, că în 2019 a fost subcontractor cu firma sa, Decoan, la Spitalul din Baia Mare, că a primit pe șantierul pentru sala de operații o sumă de 10.000 de euro de la șeful Tehnoplus pe Ardeal/Hospital Tehnical Solutions, Lucian George Tudor,  pe care trebuia să i-o dea lui Pintea, ca ”atenție”.

Mihai Coste spune la DNA că i-a dat suma lui Pintea, care se afla într-un plic, că Pintea n-a fost mirată sau surprinsă, iar ulterior s-a mai întâlnit cu Tudor care i-ar fi zis că cei 10.000 de euro sunt doar o tranșă și că va urma să mai pregătească o altă sumă de bani care să ajungă la fostul ministru.

Documentele DNA au inclusiv greșeli gramaticale nenumărate.

Mihai Coste mai spune în denunțul de la DNA, de după flagrantul lejer al său, că după discuțiile cu Tudor a mai vorbit o singură dată cu Pintea, în urmă cu 2 săptămâni.

Aceasta l-ar fi întrebat de diferența de bani pe care o avea de primit de la Hospital Tehnical Solutions, și Pintea i-ar fi spus să meargă să vorbească cu afaceristul Octavian Niculescu să-i ceară să dea restul sumei care acoperea procentul de 7%.

Tot Coste spune că Pintea i-ar fi spus să-i spună lui Niculescu că mai urmează 3 proiecte de investiții pentru spital.

Și aici acuzațiile la adresa fostului ministru se bazează exclusiv pe declarațiile lui Mihai Costea de după flagrant.

Costea mai spune procurorului Mihai Drăgulescu că recunoaște tot ce e în ambientalele cu Octavian Niculescu, povestește pe scurt discuțiile cu acesta, o bagă pe Pintea în poveste, și la final, se face de râs atât el, cât și DNA.

”Sunt de acord să fiu colaborator al DNA cu identitate reală și să ajut la aflarea adevărului în cauză și ca un semn de regret al meu în săvărșirea faptei de care sunt învinuitRecunoașteți săvârșirea infracțiunii de care sunt învinuit, conform mențiunilor din procesul verbal de aducere la cunoștință a calității de suspect, cu mențiunea că banii nu urmau să rămână la mine, ci să ajungă la Sorina Pintea”.

Procurorul DNA pare că i-a scris/dictat declarația denunț a lui Mihai Coste, apoi tot procurorul a scris în document că are o eroare materială. În loc de ”recunoașteți” scrie că este, de fapt, ”recunosc”.

Scena din DNA cu Octavian Niculescu, de cu o zi înainte, se repetă.

Procurorul Marian Drăgulescu îl face imediat și pe Mihai Coste colaborator DNA cu identitate reală, îl autorizează prin ordonanță să săvârșească infracțiuni, să-i dea punga Orange cu 120.000 de lei Sorinei Pintea și să nu provoace.

Când era la DNA, Mihai Coste o contactează pe whatsapp pe Pintea și stabilesc să se vadă a doua zi, la aceasta, la birou.

Vineri, 28 februarie 2020. Ziua flagrantului fără flagrant

Mihai Coste pleacă glonț la Baia Mare, punga cu bani a rămas la DNA.

Acțiunea se mută în fața și în interiorul spitalului unde era la acea oră fostul ministru, Sorina Pintea. În Baia Mare.

La 14.00, pe trotuar, în fața Spitalului de Urgență din Baia Mare, DNA îi dă punga Orange, neagră, cu 120.000, lui Mihai Coste.

Mihai Coste ia punga neagră și o bagă sub geaca cu care e îmbrăcat.

La 14.03, Mihai Coste pornește spre spital.

La 14.08, Mihai Coste intră în spital, în incintă, prin intrarea laterală duce la biroul lui Pintea, aflat la etajul 1, în capătul scărilor.

Mihai Coste stă 5 minute, discută cu secretara lui Pintea, insistă să intre la Pintea. Asta deși nu avea voie legal să provoace nimic.

Pintea avea însă altă treabă. Discuta în birou cu prietena sa, primăriță în Maramureș.

La un moment dat, Pintea iese din birou, poată o discuție scurtă, de 1 minut, maximum 2, cu Coste, și Coste lasă în anticameră, la secretară, punga Orange cu banii, cei 120.000 de lei.

Las și eu asta aici”, se exprimă el. Și lasă punga. Și pleacă.

La 14.18 Mihai Coste iese din biroul și anticamera de la Pintea, coboară scările, fără pungă.

La 14.19, după ce iese el, intră procurorii DNA care stăteau la ușă, intră și susțin că ei constată un flagrant în biroul Sorinei Pintea din spitalul de la Baia Mare, în urma unui mandat de percheziție domiciliară emis tot de Tribunalul București.

Procurorii intră mai întâi în anticameră, apoi în biroul Sorinei Pintea. O întreabă pe Sorina Pintea dacă a primit vreo sumă de bani de la Mihai Coste, ea spune că nu, ci doar o pungă în care nu știe ce e.

Pintea indică punga, punga era băgată în altă pungă cadou (urma 1 martie), verde deschis și cu desene florale mov. Desupra pungii era așezat pardesiul lui Pintea.

Procurorii iau pungile (punga Orange din punga cadou), o pun pe masă, scot bancnotele și le numără. Fac fotografii la fiecare bancnotă inseriată, bancnotele se potriveau cu ce îi predaseră ei lui Mihai Coste.

Sorina Pintea își deblochează singură telefonul, cere DNA să-i facă fotografii de pe discuțiile purtate cu Mihai Coste.

La ora 16.25, Sorinei Pintea i se face rău în timpul percheziției. I se administrează o perfuzie de către o asistentă, procurorii nu mai găsesc nimic în biroul acesteia.

DNA îi cere lui Pintea să îi spună unde a primit punga.

Sorina Pintea îi conduce pe procurori în anticameră, la secretară, unde Mihai Costea lăsase punga, și le spune că după ce a lăsat punga Mihai Coste, ea a luat-o și a băgat-o în punga ei, din birou.

Din descrierea cronologică a situației și a reacțiilor, probabil Sorina Pintea credea că Mihai Coste i-a lăsat o atenție de 1 martie.

Procurorii fac apoi rezumatul scurtei discuții din hol dintre Sorina Pintea și Mihai Coste.

Pintea nu spune decât ”super tare”, ”perfect„, ”da”, observându-se și din descriere că discuția este în grabă.

Pintea a vorbit puțin, gen reacții, Coste probabil a vorbit mai mult.

Procurorii nu redau discuția în fața instanței. Doar o povestesc ei.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, este reținută și ulterior arestată de Tribunalul București pentru 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată, pentru 10.000 de euro și 120.000 de lei, în urma forțării unui flagrant dintr-o percheziție, neexistând proces verbal obligatoriu de flagrant. Pentru că procurorii nu au putut să constate flagrantul.

Suma de 10.000 de euro, prima care îi este imputată, este un fel de leapșă verbală.  A zis Mihai Coste că i-a dat lui Pintea, în urma a ceea ce i-a dat Lucian George Tudor și de acest lucru i-a zis și lui Octavian Niculescu.

Lucian George Tudor, chiar cel care ar fi dat prima mită, nu apare în dosarul DNA, cum nu apare nici Stela de la Meditech.

Suma de 120.000 de lei, din punga neagră Orange, care a traversat România în viteză, este pentru ceva ce doar Mihai Coste înțelege, povestește, îl menționează și pe Octavian Niculescu, iar Sorina Pintea are doar reacții din care nu se înțelege exact că realiza ce se întâmplă și ce îi spunea Mihai Niculescu.

Acestea sunt în 4 zile toate probatoriile, ”împachetarea” și instrumentarea cazului DNA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img