spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Cum a ajuns liderul USR la masă cu Dăncilă, Fifor și...

EXCLUSIV/ Cum a ajuns liderul USR la masă cu Dăncilă, Fifor și Meleșcanu în zodia lui Soros și ExxonMobil

-

Dan Barna, liderul USR, a fost singurul lider al unui partid românesc invitat să țină o conferință la Bucharest Forum 2018, reuniune organizată de Institutul Aspen România condus de fostul lider PSD și ex ministru de externe Mircea Geoană. La reuniune au mai participat premierul Viorica Dăncilă, miniștrii apărării și externe Mihai Fifor și Teodor Meleșcanu. De asemenea au mai ținut alocațiuni foști sau actuali diplomați, precum și fostul premier francez Dominique de Villepin. 

- Reclama -

Reuniunea Aspen România a fost organizată în colaborare cu German Marshall Fund of the US și în parteneriat cu Guvernul României.

În programul reuniunii, Dan Barna este prezentat drept vicepreședinte al Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților. În realitate, Comisia are 3 vicepreședinți, câte unul de la PSD, PNL și USR, iar președintele Comisiei este din partea UDMR-Biró Rozália-Ibolya.  Nici din Comisia de Politică Externă de la Senat nu a existat vreun vorbitor. Prezența lui Barna este ciudată, mai ales că până în prezent nu a fost prezent public cu analize de politică externă. 

Pe o listă a organizațiilor finanțate de miliardul american George Soros publicată în presa americană apare un nume cheie: Aspen Institute. Filiala din România este condusă de fostul lider PSD, Mircea Geoană, fost ministru de externe și fost ambasador în SUA. 

Despre USR s-a vorbit public că ar avea legături cu miliardarul de stânga american, susținător al mișcăriilor progresiste.

Interesante sunt și câteva companii care apar printre sponsorii reuniunii: Lockheed Martin și ExxonMobil, prima un mare nume în domeniul armamemtului, iar a doua interesată de resursele din Marea Neagră.

Partenerul reuniunii a fost A.T. Kearney, o firmă de consultanță strategică și de management înființată în 1926 la Chicago, SUA. În  iunie 2008, compania deținea 30% dintr-o piață de consultanță strategică estimată la circa 35 milioane Euro, compania deținând peste 50% din majoritatea piețelor estice

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...