DOCUMENT BOMBĂ FRANCO-GERMAN DEZVĂLUIT DE TELEVIZIUNEA POLONEZĂ: Berlinul și Parisul vor crearea unui SUPERSTAT EUROPEAN în care statele membre NU mai au drepturi/ Presa poloneză spune că ar fi vorba de un ULTIMATUM dat de Germania/ Miza imediată RELOCAREA migranților în Est

0

Un document bombă a fost dezvăluit luni seară de radio televiziunea poloneză. Este vorba de planul comun franco german pentru Summitul european care va avea oc marți și miercuri la Bruxelles după #Brexit și care ar fi fost înmânat luni de șeful diplomației germane omologilor săi din Grupul de Vișegrad.

Miniștrii de externe ai Franței și Germaniei au propus crearea unui „superstat european” care limitează competențele țărilor membre ca urmare a referendumului din Marea Britanie, transmite radio televiziunea poloneză TVP.

polska2Conform presei poloneze, documentul susținut de ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a fost prezentat luni țărilor din grupul de la Vișegrad ca un ULTIMATUM.

Cererea Germaniei susținută de Franța însemnă că membri ai unui superstat, în acest caz țările UE, în practică nu au dreptul la propria lor armată, la un cod penal separat, sau un sistem de impozitare propriu și nu ar avea propria lor monedă.

polska3În plus, statele membre ar pierde controlul asupra propriilor frontiere și procedurilor de admisie și relocarea refugiaților.