spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinOccidentul sub bumerangul ucrainean. Macron și socialiștii spanioli, primele victime CONTROVERSA ZILEI...

Occidentul sub bumerangul ucrainean. Macron și socialiștii spanioli, primele victime CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Macron a pierdut majoritatea absolută. Va guverna probabil la limită dacă nu va reuși să păcălească Dreapta Tradițională pentru a face majoritate în „interesul național”. Socialiștii spanioli au pierdut fără apel Andaluzia în fața Dreptei care de ani de zile e măcinată de scandaluri de corupție.

Macron nu a plătit la prezidențiale costul facturii sociale deoarece nu a avut un contracandidat credibil. Dar valul sancțiunilor împotriva Rusiei se întoarce nemilos. Rușii or fi plătit și ei-oricum nu ne interesează, dar în Occident prețul facturiii sociale crește, iar America lui Biden în noiembrie va plăti și ea costul electoral. UK este în cea mai mare criză economică și socială din ultimii 40 de ani. Mic dejunul tradițional englezesc luat din supermarket a ajuns la 7,60 lire, undeva peste 9 euro.

Iar din crize sociale și economice de obicei se nasc monștri. „Monștri” politici, dar mai ales cum spunea primarul Londrei: infracționalitate violentă. Și „lupta de clasă”În traducere: haos.

Economiile mondiale nu se simt bine, bursele nici atât, Occidentul duce lipsă de materii prime în urma „războiului rece” cu China și Rusia, iar o eventuală criză taiwaneză va avea un efect devastator.

Ucraina se întoarce ca un bumerang împotriva Occidentului. Unii zic război până la capăt, alții cer pace…Costurile?

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img