spot_img
-0.4 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor la Chișinău: O „altă perspectivă din punct de vedere...

Europarlamentarul Vlad Nistor la Chișinău: O „altă perspectivă din punct de vedere al cunoașterii decât dacă s-ar fi întâmplat cu alți parlamentari europeni”.

-

Între 30 noiembrie și 2 Decembrie, europarlamentarul PPE Vlad Nistor fost oaspetele conducerii Republicii Moldova la Chișinău, alături de o delegație din Parlamentul European, într-o vizită de lucru la Chișinău, cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

- Reclama -

Potrivit acestuia, vizita delegației Parlamentului European la Chișinău a fost una „de evaluare” a principalelor probleme și provocări cu care se confruntă Republica Moldova în prezent. Totodată, Vlad Nistor a precizat că participarea a patru europarlamentari români (delegația fiind condusă de Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE) a adus o „altă perspectivă din punct de vedere al cunoașterii decât dacă s-ar fi întâmplat cu alți parlamentari europeni”. 

„Am constatat cu deosebită plăcere că opțiunea europeană este sprijinită de o largă majoritate parlamentară în Republica Moldova, iar oamenii angrenați în această construcție sunt extrem de dinamici și hotărâți să aducă schimbări în realitatea legislativă cu mare viteză, a mai declarat eurodeputatul român. „Colaborarea cu parlamentarii moldoveni, în Comisia comună a PE cu Parlamentul Republicii Moldova, a fost extrem de utilă pentru că ea a inventariat principalele probleme și provocări pe care țara le are astăzi, lucru ce a facilitat extrem de mult discuțiile purtate la Chișinău, a conchis Vlad Nistor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img