spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor după întâlnirea cu parlamentari turci: Rămân optimist cu privire...

Europarlamentarul Vlad Nistor după întâlnirea cu parlamentari turci: Rămân optimist cu privire la alinierea continuă și din ce în ce mai aprofundată a Turciei la comunitatea euro-atlantic

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL

- Reclama -

Pe 30 iunie am avut o întrevedere, la Parlamentul European, cu o delegație formată din parlamentari ai Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia. Vizita acestora la Bruxelles se înscrie în formatul obișnuit al Comitetului inter-parlamentar UE-Turcia, ale căror lucrări au revenit la normal în urma suspendării restricțiilor Covid19. 

- Advertisement -

Întâlnirea, ce a durat aproximativ o oră, la care am participat în calitatea mea de raportor al Grupului PPE, principalul grup politic din Parlamentul European, pentru raportul anual al relațiilor UE-Turcia, a fost extrem de productivă, temele abordate de către participanți fiind deosebit de diverse și unele foarte acute. Astfel, printre subiectele discutate s-au regăsit: stadiul procesului de aderare al Turciei la Uniunea Europeana, posibilitatea reformei uniunii vamale, procesul de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci, problemele legate de respectarea drepturilor omului și a statului de drept de către guvernul de la Ankara, susținerea diplomatică și militară oferită de Turcia Ucrainei, dar și cea pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Țin să mulțumesc colegilor turci pentru deschiderea lor către discutarea deschisă a tuturor acestor probleme; rămân optimist cu privire la alinierea continuă și din ce în ce mai aprofundată a Turciei la comunitatea euro-atlantică, în ciuda diverselor probleme întâmpinate în acest proces.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img