spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Prin educație, legislație și orice alte instrumente de care...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Prin educație, legislație și orice alte instrumente de care dispun, eurodeputații și UE per ansablu trebuie să se angajeze să elimine rasismul, ura și antisemitismul

-

de Vlad Nistor, europarlmantar PNL/PPE

- Reclama -

În data de 26 ianuarie, în timpul sesiunii plenare ce a marcat Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, Președintele Israelului, Isaac Herzog, s-a adresat Parlamentului European. Președintele instituției europene, doamna Roberta Metsola, în discursul său introductiv, ce a deschis ședința, a numit Holocaustul „cea mai mare crimă din istorie”.

- Advertisement -

Parlamentul European va apăra în permanență demnitatea umană și egalitatea, a promis aceasta, adăugând că Parlamentul nu va fi niciodată redus la tăcere în lupta sa pentru apărarea valorilor umane și respingerea urii și discriminării.

Roberta Metsola a subliniat că Holocaustul nu a avut loc peste noapte și că semnalele de alarmă ar fi trebuit să sune cu mult înainte să devină realitate.

- Advertisement -

Președintele Israelului, Isaac Herzog, și-a deschis discursul manționând că „Europa nu ar putea fi ceea ce este fără evrei”, dar antisemitismul, „ca o boală autoimună”, a făcut ca Europa să atace o parte a propriului ADN, iar o istorie comună de milenii a fost astfel ștearsă, subliniind și faptul că antisemitismul nu a apărut din neant, ci a fost un proces îndelungat.

Uniunea Europeană are un rol vital în contracararea antisemitismului, a subliniat Herzog. Făcând apel la eurodeputați să nu ignore creșterea antisemitismului, ci să „asculte semnalele de avertizare, să detecteze simptomele antisemitismului și să îl combată cu orice preț”. Prin educație, legislație și orice alte instrumente de care dispun, eurodeputații și UE per ansablu trebuie să se angajeze să elimine rasismul, ura și antisemitismul sub toate formele lor.

După ceremonie, președinții Metsola și Herzog au inaugurat Memorialul Holocaustului  -„Refugiatul” de Felix Nussbaum în fața hemiciclului de la Bruxelles al Parlamentului European.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img