spot_img
22.9 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Eugen Tomac: Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să...

Europarlamentarul Eugen Tomac: Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să discute despre situaţia din Republica Moldova 

-

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a subliniat, duminică, impotranţa susţinerii Republicii Moldova de către decidenţii din România şi a afirmat că, mai devreme sau mai târziu, ţara vecină se va uni cu România. Tomac a adăugat că autorităţile de la Bucureşti greşesc când ezită să discute despre situaţia din Moldova.

Eugen Tomac a declarat, diminică seară, la B1 TV, că România are interese legitime în Republica Moldova, pentru că jumătate din cetăeni sunt români.

”Cred că este esenţial ca decidenţii români şi, evident, cei europeni să conştientizeze cât de important e ca în aceste luni să susţinem necondiţionat pe toate palierele Republica Moldova. În Republica Moldova avem interese legitime. Pentru că, în primul rând, sunt tot români chiar dacă o parte din ei sunt deznaţionalizaţi din cauza presiunilor sociale, au o abordare chiar antieuropeană, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedce să luăm decizii curajoase. Cu atât mai mult cu cât peste 50% din cetăţenii R Moldova sunt şi cetăţeni români. Deci interesele noastre sunt legitime în a susţine această guvernare şi ca Republica Moldova să nu devină un teatru unde Rusia încearcă să-şi impună prin jocuri mai puţin democratice, o nouă guvernare”, a declarat Tomac.

Europarlamentarul a precizat că o delegaţie de parlamentari europeni s-a deplasat la Chişinău.

”Mâine, o delegaţie numeroasă de europarlamentari de la Bruxelles va efectua o vizită care dealtfel a început de azi, dar eu mă voi alătura de mâine acestei delegaţii. O delegaţie din care vor face parte europarlamentari din mai multe state europene, dar şi din statele parteneriatului estic – Ucraina, Georgia şi Armenia. E o vizită importantă, vom avea întâlniri cu preşedinta Maia Sandu, cu liderii politici de la Chişinău şi vom discuta cum poate continua UE să susţină R Moldova. Trebuie să o încurajăm şi să fim acolo prezenţi de câte ori putem. Aici mă refer şi la cetăţenii români, trebuie să fim în contact cu românii de acolo de la om la om, de la primar la primar”, a subliniat Eugen Tomac.

În finalul intervenţiei sale, Eugen Tomac a explicat că românii din Republica Moldova trebuie susţinuţi pentru că mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova se va reuni cu România.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img