spot_img
22.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán : Vom oferi mai mulţi bani decât a văzut vreodată...

Viktor Orbán : Vom oferi mai mulţi bani decât a văzut vreodată mediul rural din Ungaria, chiar şi în timpul Monarhiei Austro-Ungare. Pe lângă agricultura productivă, „vom dezvolta agricultura de procesare, vom reînvia industria alimentară maghiară care a fost distrusă de privatizări”

-

Dacă 2022 a fost cel mai dificil an, atunci 2023 va fi cel mai periculos an de la schimbarea regimului; pe lângă migraţia care a devenit deja o problemă permanentă, doi noi duşmani, două noi pericole ne pândesc: războiul şi inflaţia – a declarat prim-ministrul Viktor Orbán în discursul său despre starea naţiunii, rostit sâmbătă la Budapesta.

Potrivit lui Viktor Orbán, statul ungar a fost reorganizat – “dacă nu chiar cu un curaj sfidător de moarte, dar cu un curaj ce sfidează Bruxelles-ul” – şi, înlăturându-i pe cârcotaşi, s-a construit o nouă economie ungară în care fiecare are posibilitatea de a se descurca. 

“2022 a fost cel mai dificil an din cei 32 trecuţi de la schimbarea regimului” – a punctat premierul. Din momentul în care Occidentul a intrat în război cu sancţiuni, totul a trebuit să fie regândit. 

Nu trebuie să renunţăm la obiectivele stabilite, nu trebuie să le abandonăm, ci doar să folosim alte mijloace – a spus el. 

Politica familială va rămâne neschimbată, va rămâne economia bazată pe muncă, acordul încheiat cu pensionarii, la fel şi protecţia cheltuielilor cu utilităţile – a enumerat premierul. 

El a precizat că guvernul este capabil să păstreze controlul asupra sectoarelor strategice preluate în proprietate maghiară: sectorul bancar, sectorul energetic şi industria mass-media, mai mult, vor fi redobândite domeniile telecomunicaţiilor şi infocomunicaţiilor. 

De asemenea, ne vom respecta promisiunea făcută provinciei: “vom lansa dezvoltări fără precedent şi vom oferi mai mulţi bani decât a văzut vreodată mediul rural din Ungaria, chiar şi în timpul Monarhiei Austro-Ungare.” 

Pe lângă agricultura productivă, “vom dezvolta agricultura de procesare, vom reînvia industria alimentară maghiară care a fost distrusă de privatizări, vom avea campioni naţionali şi în industria alimentară, care vor fi capabili să concureze şi pe piaţa mondială” – a declarat Viktor Orbán. 

El a indicat că se va menţine şi planul de recuperare a zonei de est a ţării. “Vom alătura zonei industriale Győr – Szombathely – Veszprém triunghiul format din oraşele Debrecen, Nyíregyháza şi Miskolc” – a spus el. 

Premierul a adăugat: aceasta va necesita mai multă energie decât a avut nevoie Ungaria vreodată, de aceea vor fi construite centrale electrice şi sisteme de conducte “chiar dacă Bruxelles-ul va refuza să participe”. 

El a subliniat: “nu vom renunţa nici la cel mai ambiţios proiect al nostru, pentru a asigura familiilor care cresc copii o situaţie materială mai bună decât a celor care nu au copii.” În acest sens vor fi adoptate de la an la an noi măsuri de sprijinire a familiilor, precum cea din anul în curs, prin care mamele vor fi scutite de la plata impozitului pe venit până la vârsta de 30 de ani. 

Prim-ministrul a subliniat: dacă anul 2022 a fost cel mai dificil, 2023 va fi cel mai periculos an de la schimbarea regimului; pe lângă migraţia care a devenit deja o problemă permanentă, două noi pericole ne pândesc: războiul şi inflaţia.

El a spus: “dacă vrem să protejăm Ungaria, dacă vrem să avem o viaţă paşnică, avem o singură alegere: să nu ne implicăm în războiul ruso-ucrainean.” Acest lucru nu a fost uşor până acum şi nu va fi uşor nici de acum înainte, deoarece “facem parte din lumea occidentală, suntem membri ai NATO şi ai Uniunii Europene, iar în această parte a lumii toţi, în afară de noi, susţin războiul, sau cel puţin se prefac că îl susţin” – a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img