Home Analize Europarlamentarul Dan Motreanu: Trebuie să dezvoltăm standarde minime pentru a ne asigura...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Trebuie să dezvoltăm standarde minime pentru a ne asigura că toți lucrătorii din Uniune sunt remunerați echitabil și să eliminăm sectoarele cu salarii mici, condițiile de muncă atipice și precare

0

Președinția franceză a Consiliului UE începe sub deviza: Relansare (pentru a permite Europei să sprijine tranziția ecologică și cea digitală), Putere (pentru a apăra și promova valorile și interesele europene în lume), Apartenență  (pentru a construi și dezvolta o viziune europeană comună), a transmis eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE). 

„Sper într-o bună colaborare dintre Parlament și președinția franceză a Consiliului, mai ales că, în următoarele șase luni, vor fi negociate sau adoptate legi europene importante”, a scris deputatul european, pe Facebook.

Franța a preluat, 1 ianuarie 2022, de la Slovenia, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, deschizând un trio din care mai fac parte Cehia (iulie-decembrie 2022) și Suedia (ianuarie – iunie 2023). 

Dan Motreanu a amintit că legislația privind serviciile și piețele digitale (DSA și DMA) va reglementa platformele online atât din punct de vedere concurențial, cât și în ceea ce privește conținutul ilegal. „Discursul instigator la ură online subminează discursul public respectuos și onest și poate incita la violență în lumea reală”, a punctat el.

„Pachetul legislativ Fit for 55 își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030. Inițiativa se extinde de la combustibilii curați pentru aviație și transportul maritim până la stabilirea unui preț al carbonului la granițele UE pentru produsele importate. Vom facilita astfel rămânerea industriei în Europa și tranziția spre o economie mai eficientă din punct de vedere economic și ecologic”, a adăugat eurodeputatul. 

Mai mult, Dan Motreanu a explicat că legislația europeană privind salariul minim ar trebui să permită tuturor europenilor un trai decent, oriunde ar lucra. 

„Pentru Grupul PPE, subsidiaritatea și solidaritatea sunt două fețe ale aceleiași medalii. Nu dorim să schimbăm ceea ce funcționează bine la nivel național, ci să întărim dialogul social și negocierile contractelor colective de muncă. Cu toate acestea, trebuie să dezvoltăm standarde minime pentru a ne asigura că toți lucrătorii din Uniune sunt remunerați echitabil și să eliminăm sectoarele cu salarii mici, condițiile de muncă atipice și precare”, a conchis europarlamentarul.

Ad

Exit mobile version