spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: România a primit, în 2022, 1,39 miliarde de euro...

Europarlamentarul Dan Motreanu: România a primit, în 2022, 1,39 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru accelerarea tranziției către energia curată

-

România a primit, în 2022, 1,39 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru accelerarea tranziției către energia curată. Uniunea Europeană a deblocat 4,11 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare, pentru a finanța 61 de proiecte din opt țări, inclusiv România, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

ℹ Printre proiectele care au primit finanțare se numără construirea a opt parcuri fotovoltaice și a două centrale cu turbine cu gaz cu ciclu combinat, înlocuirea lignitului cu surse regenerabile și gaz pentru producerea de energie electrică, precum și modernizarea rețelelor de electricitate în România.

ℹ În acest an au mai fost efectuate plăți către Croația (119,8 milioane de euro), Cehia (1,34 miliarde de euro), Estonia (62,4 milioane de euro), Ungaria (74,3 milioane de euro), Lituania (85 milioane de euro), Polonia (643,2 milioane de euro) și Slovacia (399,5 milioane de euro).

ℹ Termenul limită până la care statele beneficiare trebuie să prezinte propuneri de investiții pentru un potențial sprijin din partea Fondului pentru modernizare în următorul ciclu de plăți este 19 ianuarie 2023 pentru propunerile neprioritare și 16 februarie 2023 pentru propunerile prioritare.

ℹ România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul de Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img