spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeNOI ECHIPAMENTE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN

NOI ECHIPAMENTE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN

-

Echipamente medicale în valoare de 6 milioane lei au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, în cadrul proiectului “Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului Judetean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți.

Acestea sunt de ultimă generație și vor fi puse în funcțiune începând cu zilele următoare, astfel încât să îmbunătățească procesul de diagnosticare și tratament pentru pacienții din secțiile UPU, Anestezie și Terapie Intensivă, Cardiologie, Obstetrică – Ginecologie și Medicină Internă.

- Advertisement -

Astfel, s-au primit cinci aparate de tip ecograf, un ecocardiograf, stație centrală de monitorizare a funcțiilor vitale, aparat de ventilație mecanică, monitor funcții vitale cu troliu, pulsoximetru mobil, 2 aparate de măsurare a debitului cardiac minim invaziv, 24 seringi automate, 11 stații injectomate și două mese de operație.

Proiectul în cadrul căruia a fost achiziționată aparatura este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și are o valoare de 46.267.040 lei, valoarea echipamentelor recepționate astăzi fiind de 6 milioane lei.

În cadrul proiectului s-a achiziționat deja un Sistem Computer Tomograf de înaltă performanță cu adresabilitate, atât pentru pacienții adulți și pediatrici, cât și pentru pacienții cu un grad ridicat de obezitate și o ambulanță pentru transportul pacienților între unitatea central a Spitalului și secțiile exterioare.

“Sper ca toate eforturile care se fac pentru dotarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin să îmbunătățească actul medical, iar mehedințenii să fie tratați în condiții cât mai bune!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img