spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Cristian Bușoi: Trebuie să fim mai ambițioși în creșterea capacității de...

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Trebuie să fim mai ambițioși în creșterea capacității de producție din regenerabile

-

Trebuie să fim mai ambițioși în creșterea capacității de producție din regenerabile, declară la RFI eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European. Comisia Europeană a prezentat un plan în valoare de 300 de miliarde de euro, prin care își propune să rupă dependența de gazele și petrolul din Rusia, până în 2027.

- Reclama -

Cristian Bușoi crede că planul Comisiei Europene privind eliminarea dependenței de gazul din Rusia ”este un plan fezabil, fără doar și poate. Țintele erau unele ambițioase pentru atingerea obiectivului climatic Fit for 55, de a reduce cu 55% emisiile în 2030, față de nivelul anului 1990 (…). Trebuie să fim mai ambițioși în creșterea capacității de producție din regenerabile și mult mai eficienți în eficiența energetică, dacă îmi permiteți această sintagmă”.

- Advertisement -

La remarca realizatorului că statul român nu a prezentat public nici un plan verde și că pune în continuare accentul pe gaze, Cristian Bușoi a răspuns: ”Cred că cele două nu se exclud. Evident că acum, pentru următorii ani, avem nevoie încă de gaze și mai ales pentru partea de încălzire și aici, până să ajungem la pompe electrice și până să facem acele investiții, care trebuie făcute, în geotermal, pentru sistemele de încălzire centralizate, totuși, pentru următorii cinci-zece ani, populația trebuie să se încălzească și atunci avem nevoie de gaze. Marea Neagră sigur că ne va asigura necesarul nostru intern, dar putem exporta și către țările din jur (…). Vă dau însă dreptate că poate ar trebui să fim mult mai activi în a explica românilor și mult mai clari în ceea ce privește strategia privind regenerabilele și cu adevărat avem o șansă”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img