PNL trebuia să provoace o febră populară între alegătorii pe care, altfel, îi tratează molcom cu manuale de deshidratat gherghefuri, tip România 100 de banalităţi care vă plictisesc pe viaţă. Ce trebuia spus, de fapt? Trebuia spus jos şi tare (la nivel judeţean şi central) că PNL e: partidul familiei cu doi membri, o singură definiţie şi două sexe; al impozitelor mici; al realismului între europeni; al nici unei moschei şi al tuturor celor ce vor să iasă formaţi din şcoală şi vii din spitale. Un program în 100 de puncte minus primele 96 trebuia să anunţe: atîţia bani la sănătate; atîţia la învăţămînt; atîţia munţi de hîrtii scoşi din viaţa micilor afaceri şi demisia dacă nu facem şoseaua Bucureşti-Restul Lumii, cu oprire la Sibiu, pînă la încheierea mandatului. Dar pentru asta e nevoie de curaj, convingeri şi valiza făcută în caz de evacuare prin vot popular. Asta era de spus. De făcut era mult mai puţin. De pildă, în lipsa autostrăzii, o fugă de documentare pe jos, pînă la colegii noştri din Alba Iulia, Oradea, Tîrgu Mureş, Cluj, Braşov şi alte reuşite inexplicabile la Bucureşti. Cine vrea să vadă cu ce putem aniversa suta de ani de la Unire va găsi acolo şi metodele şi rezultatele, mai spune TRU.
Tot ce a început după Colectiv a lucrat la normalizarea confuziei ca sistem de control şi guvernare. De aici, figura de ctitor fără hram a dlui. Cioloş. Un om stimabil, dar şi un lider, politiceşte vorbind, fără sex. Dl. Cioloş a devenit un emanat, reluînd, involuntar, o performanţă pe care Iliescu a dus-o la apogeu, dar numai cu sprijinul unui măcel mult mai larg decît Colectiv. Asta nu înseamnă, însă, că Dl. Cioloş n-a stabilit un record naţional. Domnia sa e primul politician român care năzuieşte la victorie cu sprijinul partidului pe care îl ignoră, mai consideră europarlamentarul PNL.
Într-un foarte recent interviu de pus pe rană pentru o mai bună infecţie, dl Cioloş a descoperit că a acceptat să fie candidatul PNL şi că asta îl stînjeneşte. Sigur, dl Cioloş a fost de faţă la şedinţa Consiliului Naţional PNL care l-a votat în unanimitate candidat, dar n-a remarcat evoluţiile din sală. Aşa cum nu a remarcat nici desfăşurarea unui miting cu 20.000 de oameni la care a participat şi a vorbit, pur şi simplu pentru că se afla în trecere prin Piaţa Revoluţiei. Sîntem în cea mai slobodă şi năroadă comedie, îl acuză TRU pe Dacian Cioloș.
În aceste condiţii, victoria PSD va fi însoţită de declinul PNL. USR va face un scor bun şi se va simţi încă mai convins că reprezintă o forţă socială. Nimic mai ridicol! USR e în situaţia dlui Cioloş. Crede, adică, fără să cerceteze, că tehno-purismul de inspiraţie UE poate guverna convingător România. Nu e aşa. USR va afla curînd după succes că se sprijină pe aer. Şi că problema nu e să scoţi capul 5 minute din evul mediu. Problema e să incluzi în politică societatea. Altfel, vei cîştiga Turul Franţei, pe Calea Victoriei, în tricou USR. Şi atît, este concluzia liberalului.