spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeEugen Tomac: E "controversată" decizia CCR privind amenzile în stare de urgență

Eugen Tomac: E „controversată” decizia CCR privind amenzile în stare de urgență

-

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a calificat, miercuri, drept „controversată” decizia Curţii Constituţionale de admitere a sesizării Avocatului Poporului asupra OUG care reglementează amenzile în stare de urgenţă.

- Reclama -

„Consider că e o decizie controversată întrucât apare exact într-un moment excepţional de stare de urgenţă, când statul trebuie să aibă pârghii prin care să implementeze o serie de măsuri prin care îşi propune să limiteze o serie de drepturi tocmai pentru a salva vieţi. Statul are nevoie de pârghii prin care să poată impune o serie de măsuri excepţionale într-o situaţie excepţională”, a afirmat Tomac, pentru AGERPRES.

El a adăugat că analizele de risc arată că România nu a trecut „vârful” de criză de sănătate publică, motiv pentru care populaţia va înţelege „greşit” mesajul Curţii Constituţionale.

„Sunt curios cum va arăta motivarea acestei decizii. Din toate analizele reiese că nu am trecut vârful de criză de sănătate publică, motiv pentru care populaţia va înţelege greşit mesajul Curţii şi riscăm să intrăm într-o stare care poate să ne afecteze pe fiecare dintre noi. Tocmai de aceea sunt nedumerit de această decizie. În acest caz, o consider o decizie controversată”, a afirmat liderul PMP.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...