Eșec al negocierilor May-Juncker pe Brexit

0
22

Uniunea Europeană și Marea Britanie nu au reușit să ajungă luni la un acord în negocierile privind Brexit-ul, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul întâlnirii avute la Bruxelles cu premierul britanic Theresa May, transmit Reuters, AFP și dpa.

Șeful executivului comunitar a menționat că, în pofida faptului că pozițiile UE și Londrei s-au apropiat în mare măsură, nu s-a putut ajunge luni la un acord, fiind necesare consultări suplimentare asupra a ‘două sau trei chestiuni’.

”Am avut o întâlnire constructivă. Ea (Theresa May) este un negociator dur și nu este unul facil. Apără punctele de vedere ale Marii Britanii cu întreaga energie pe care știm că o are”, a declarat Juncker în fața jurnaliștilor.

El s-a declarat încrezător că sunt posibile progrese în negocieri în cursul acestei săptămâni și a insistat că nu se poate vorbi despre un eșec al tratativelor cu Londra.

De partea cealaltă, Theresa May s-a declarat optimistă cu privire la deznodământul negocierilor cu UE. ”Sunt încrezătoare că vom încheia aceste discuții într-o manieră pozitivă”, a spus May la finalul dejunului de lucru cu președintele executivului UE.