spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăArmataERDOGAN, SFIDAT: Trump aprobă aprovizionarea cu armament a miliţiilor kurde din Siria

ERDOGAN, SFIDAT: Trump aprobă aprovizionarea cu armament a miliţiilor kurde din Siria

-

Donald Trump, preşedintele SUA, a dispus marţi aprovizionarea cu armament a miliţiilor kurde din Siria, argumentând că măsura este necesară pentru succesul operaţiunilor de eliberare a oraşului Raqqa, ocupat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, manevra atrăgând reacţia dură a Turciei.

„Este vorba de o măsură necesară pentru asigurarea unei victorii clare” în ofensiva pentru eliberarea oraşului Raqqa. Gruparea Forţele Democrate Siriene (FDS), susţinută aerian de Statele Unite şi de coaliţie, reprezintă singura capacitate terestră care poate elibera cu succes oraşul Raqqa în viitorul apropiat„, a argumentat Dana W. White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

În virtutea ordonanţei executive emise marţi de preşedintele Donald Trump, Pentagonul va putea aproviziona cu armament elemente kurde ale grupului insurgent Forţele Democrate Siriene (FDS).

Turcia, aliat cu Statele Unite în cadrul NATO, se opune vehement înarmării miliţiilor kurde din Siria, iar decizia de marţi riscă să amplifice tensiunile între Washington şi Ankara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img