spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăPoliticaEpiscopul Hușilor, atac la progresiștii reprezentanți în România de USR și PLUS:...

Episcopul Hușilor, atac la progresiștii reprezentanți în România de USR și PLUS: Aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia

-

Episcopul Huşilor, Ignatie, le-a transmis credincioşilor ortodocşi, în scrisoarea pastorală de Înviere, că „numai împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi”, când societatea este dominată de „un totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia”, îndepărtându-i pe oameni de Dumnezeu.

- Reclama -

Progresisții sunt reprezentați în România, în principal de USR și PLUS.

Prelatul susţine că acest tip de totalitarism este mai „subtil decât celelalte, dar cu o forţă similară de impunere”.

„Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea, pentru că îl subjugă pe om pieţei nesăbuite a dorinţelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinţei ca vedere şi „încredinţare a lucrurilor celor nevăzute” (Evrei 11, 1). Este o încercare de reconfigurare a unei noi umanităţi înstrăinată de Dumnezeu. Uneori nici nu ne dăm seama cum ne distruge „graţios” şi „tolerant”. Este ca şarpele care îşi calculează cu precizie muşcătura fatală”, a afirmat episcopul Huşilor.

El a subliniat că, din această cauză, doar împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi.

„Doar Emausul Liturghiei poate schimba inimile noastre în lumină, bucurie şi linişte de la Dumnezeu, pentru că este singura „fereastră prin care putem să vedem cerul”. Şi, Doamne, câtă nevoie avem de cer pentru a scăpa de iadul păcatelor!”, a mai arătat Ignatie, în scrisoarea pastorală de Paşti. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...