Dosarul lui Oprescu poate exploda din cauza interceptărilor și a judecătorului

0
55
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut sâmbata noapte de DNA pentru luare de mita, este scos încatusat din locuinta sa din Ciopani, unde a asistat la perchezitiile procurorilor, duminica, 6 septembrie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

„65 la sută dintre interceptări nu au legătură cu fondul. Am constatat în volumele 6 si 7 ca s-au pus la grămadă. Eu trebuie să iau interceptările şi să pun distinct mandatele de pe SRI, dar eu nu pot să spun acum care sunt interceptări făcute cu ajutorul SRI şi care sunt făcute de DNA. Asta e prima provocare tehnica. Înseamnă să iau trei volume de interceptări şi să le înlătur cu totul. Dacă dau termen 3 saptămâni, eu nu voi avea timp sa soluționez acest dosar. Vă dau termen mâine, luni, în iunie? Mie îmi iese decizia de pensionare şi mă duc să fac prăjituri acasă” , a declarat judecătoarea Iosefina Pârvu  miercuri la procesul în care DNA îl acuză pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Instanţa a rămas ca la următorul termen, din 6 mai, să se pronunţe pe cererea fostului avocat al lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, de excludere a interceptărilor din dosar făcute cu sprijinul SRI. Mocanu este în acest moment agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit practicii judiciare, dacă un judecător se pensionează înainte de pronunţare, există posibilitatea ca dosarul să fie reluat de la capăt cu administrarea tuturor probelor. De exemplu, dosarele lui Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea de la instanţa supremă au fost luate de la zero după ce un membru al completului de judecată s-a pensionat, scrie G4 Media.