spot_img
23.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăDezvaluiriElena Udrea, dezvăluiri din budoarele Puterii: Oameni din fruntea SRI aveau o...

Elena Udrea, dezvăluiri din budoarele Puterii: Oameni din fruntea SRI aveau o echipă pentru a prelua puterea politică, economică şi mediatică/ CEI TREI INDICAȚI DE ELENA UDREA ȘI PRESA FINANȚATĂ DE SRI

-

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, după audierea sa, joi, în Comisia parlamentară de control al SRI, că există persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi îi transmiteau ”să se potolească”, în caz contrar urmând să fie arestată.

Elena Udrea susţine că în România a existat ”un stat paralel” în care ofiţeri din serviciile secrete, acţionând împreună cu unii magistraţi, au încercat să controleze scena politică, precum şi mediul de afaceri din România.

- Advertisement -

”Există un interes economic al acestui sistem paralel, care a dus la închiderea unor firme, a unor oameni de afaceri. Există implicarea în presă, canale media care susţin sistemul care sunt obediente şi dau acest mesaje favorabile (…) Oameni din fruntea SRI în trecut care aveau o echipă a lor, care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică şi mediatică… Şi avem exemple concrete de la arestări de politicieni şi oameni de afaceri la închideri de firme, distrugeri de afaceri care concurau alte companii cu susţinerea sistemului”, a detaliat Udrea.

- Advertisement -

Ea susţine că problemele sale din justiţie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea.

”Sînt cazul emplematic al sistemului care s-a luptat să-i înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit, la cererea comisiei, de ce cred eu că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat şi de ce am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, în primul rând , şi cu doamna Kovesi în secundar”, a spus fostul ministru.

Udrea a susţinut că generalul Coldea o socotea ”o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, derajantă chiar”. În consecinţă, Coldea ar fi vrut arestarea sa.

”Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea lui Coldea că, dacă nu mă potolesc, dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului (…) am să sfârşesc arestată. Asta în 2013”, a spus Elena Udrea.

”A mai dat un exemplu (…) în care spune că un ofiţer SRI i-a dat telefon doamnei Bica şi i-a spus: <<marţi, să mergi să faci în cazul X, să soliciţi arestarea persoanelor pe care le anchetaţi>>, în contextul în care nu cred că era atributul SRI sau cel puţin aşa ne-a transmis doamna Udrea”, a mai relatat Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, Elena Udrea a povestit şi despre întâlniri neoficiale din perioada 2009 – 2010 între şefi din SRI, oameni din Justiţie şi politicieni, în cadrul cărora se puneau la cale strategii anti-PSD.

El a povestit şi că Elena Udrea a prezentat comisiei parlamentare nume de persoane din media sau instituţii din media care au o relaţie apropiată cu SRI sau care au fost finanţate la un moment dat de oameni de afaceri ca urmare a unor legături sau apropieri de SRI.

”Ne-a mai dat încă un exemplu în care preşedintele României ar fi fost dezinformat şi spune că de data aceasta ar fi fost chiar o informaţie scrisă ajunsă la preşedintele României pe un anumit caz pe care o să-l punctăm şi o să-l dezvoltăm cu preşedintele României”, a mai relatat Claudiu Manda.

”A mai spus un lucru pe care îl considerăm, cred, foarte grav, o declaraţie a domnului Coldea spusă doamnei Udrea atunci când a întrebat ”dar de ce o susţineţi atât de mult pe doamna Kovesi”, spunea, nu cred că greşesc, că a fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009, a alegerilor prezidenţiale”, a adăugat el.

Întrebat despre numele persoanelor la care s-a referit Elena Udrea, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a spus că poate da doar numele celor din servciu: George Maior, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img