spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăEconomieDan Voiculescu susține taxa de solidaritate decisă de Guvern

Dan Voiculescu susține taxa de solidaritate decisă de Guvern

-

Dan Voiculescu susține pe blogul său fondul de solidaritate anunțat miercuri seară de ministrul finanțelor, Ionuț Misa.

Mă bucur de fiecare dată când Guvernul adoptă măsuri salvatoare pentru care îmi răcesc gura de ani buni.Reducerea TVA-ului la produsele alimentare, neimpozitarea profitului reinvestit sau fondul de solidaritate sunt soluții care s-au dovedit în timp a fi nu doar necesare, ci și foarte utile atunci când sunt corect implementate.Încă din 2006 m-am luptat cu Băsescu și cu oamenii săi pentru a impune un Fond de Solidaritate, afirmă Voiculescu.

- Advertisement -

Toate companiile din România ar urma să achite, de la 1 ianuarie 2018, o taxă fixă de 2 la sută din valoarea fondului de salarii, denumită contribuţie de solidaritate socială.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a încercat să explice principiile noii prevederi, aflate în prezent în circuitul de avizare, spunând că sindicatele au sesizat, în timpul negocierilor din ultima perioadă, că este necesar ca şi angajatorii să aibă totuşi o obligaţie în materie salarială faţă de stat, după ce contribuţiile sociale vor trece exclusiv în sarcina angajaţilor, pentru ca aceştia să fie protejaţi în cazul în care angajatorul are probleme financiare. El a insistat însă că nu este vorba de o taxă nouă, făcând referire la legislaţia în vigoare care prevede în prezent un procent pentru astfel de rezervă destinată cazurilor de insolvenţă, dar în valoare de 0,25 la sută. Ionuţ Mişa a detaliat, de altfel, că doar 10 la sută din viitoarea contribuţie va fi direcţionată în acest scop, restul de 90 la sută urmând să meargă la bugetul de stat şi folosit după nevoile acestuia

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img