spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateȘeful șefilor de stat major al SUA cere negocieri Ucraina-Rusia

Șeful șefilor de stat major al SUA cere negocieri Ucraina-Rusia

-

Șeful șefilor de stat major al SUA, generalul Mark Milley, a spus că vede o oportunitate pentru discuții între Rusia și Ucraina și a îndemnat părțile să profite de aceasta, vorbind miercuri la Clubul Economic din New York.

- Reclama -

El a comentat situația din jurul retragerii trupelor ruse de cealaltă parte a râului Nipru în regiunea Herson. În opinia sa, Rusia a decis această mișcare „pentru a-și păstra forța de restabilire a liniilor defensive”, deși în primăvară aceste trupe își pot relua ofensiva.

Cu toate acestea, potrivit Associated Press, Milley a spus că „există și o oportunitate aici, o fereastră de oportunitate pentru negociere”.

El a subliniat că, pentru a negocia, Ucraina și Rusia ar trebui să ajungă la „o recunoaștere reciprocă” că o victorie militară „poate nu este realizabilă prin mijloace militare și, prin urmare, trebuie să apelezi la alte mijloace”, invocând sfârșitul Primului Război Mondial. ca exemplu.

„Când există o oportunitate de a negocia, când pacea poate fi atinsă, profitați de ea. Profitați de moment”, a spus CNN, citat de el.

Potrivit postului TV, oficialul militar a mai subliniat că în absența negocierilor dintre Ucraina și Rusia sau a eșecului acestora, SUA vor continua să furnizeze arme Kievului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img