spot_img
19.9 C
București
joi, iulie 7, 2022
Acasă#IerusalimIsraelDupă ameninţările lui Trump, România se va ABŢINE la votul de la...

După ameninţările lui Trump, România se va ABŢINE la votul de la ONU privind Ierusalimul/ UPDATE: SUA, înfrângere la ONU

-

România se numără printre ţările care se vor abţine de la vot în cursul sesiunii extraordinare a Adunării Generale ONU pe tema deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, afirmă surse diplomatice.

- Reclama -

UPDATE: Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, informează agenţiile de presă internaţionale

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a ameninţat miercuri că va dispune reducerea asistenţei financiare în cazul statelor care vor vota în Adunarea Generală ONU împotriva iniţiativei sale de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Aceste ţări „iau sute de milioane de dolari, chiar miliarde, şi apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări aceste voturi. Să voteze împotriva noastră! Vom economisi mult. Nu ne pasă”, a declarat Donald Trump.

Adunarea Generală ONU, care are 193 de membri, organizează joi o sesiune specială la solicitarea statelor arabe şi musulmane, pe tema deciziei preşedintelui Donald Trump de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului.

Potrivit unor surse diplomatice, în afară de Statele Unite şi Israel, împotriva proiectului de rezoluţie care contestă decizia lui Donald Trump vor vota Honduras, Guatemala, Republica Palau, Insulele Marshall, Kiribati, Togo, Nauru şi Sudanul de Sudan.

De la vot se vor abţine România, Argentina, Mexic, Canada, Australia, Rwanda, Paraguay, Panama, Filipine, Cehia, Ungaria şi Georgia, au declarat surse diplomatice citate de site-ul israelian Ynetnews.com.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...