spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeUDMR, membru al PPE, atac la preşedintele Partidului Popular European

UDMR, membru al PPE, atac la preşedintele Partidului Popular European

-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că independenţa justiţiei şi statul de drept nu sunt afectate de legile adoptate de Parlamentul României, cu referire la o poziţie exprimată de preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul.

- Reclama -

UDMR este membru al PPE.

„Încă de săptămâna trecută am transmis un punct de vedere către preşedintele Daul, în care noi am explicat cu argumente de ce cele trei legi adoptate nu afectează în niciun fel statul de drept, nu influenţează în niciun fel lupta împotriva corupţiei şi nu suspendă independenţa justiţiei. Mai mult decât atât, prin întâlnirea Consiliului Superior al Magistraturii, cred că, din acest punct de vedere, chiar întăreşte şi independenţa justiţiei de sfera politică. Eu rămân consecvent că cele trei legi adoptate, inclusiv responsabilitatea magistraţilor, nu schimbă direcţia României şi nu afectează statul de drept”, a subliniat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR susţine că formaţiunea sa politică este amestecată în lupta politică a popularilor europeni cu socialiştii şi se arată surprins că preşedintele PPE n-a reacţionat atunci când ar fi fost afectate drepturile minorităţilor din România.

„Eu regret că Joseph Daul nu a luat o poziţie fermă când drepturile minorităţilor în România au fost afectate, dar, în acelaşi timp, eu văd că este o luptă politică normală între PPE şi stânga socialistă şi, din păcate, şi pe noi ne-au amestecat în această luptă politică. Sigur, de la Bruxelles totul se vede puţin altfel, totul se vede un pic diferit, dar eu în continuare sunt convins că aceste trei legi – şi nu vorbesc de Codul Penal, nu vorbesc de Codul de Procedură Penală, nu vorbesc de preluarea directivei – nu au afectat şi nu afectează nici statul de drept, nici independenţa justiţiei faţă de politic’, a conchis Kelemen Hunor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...