Condamnatul Duicu face execuții pe bandă! PRO ROMÂNIA Mehedinți explodează

0

Continuă scandalul în PRO ROMÂNIA Mehedinți! Excluderea din partid a consilierului județean Georgiana Coca nu a fost avizată de Consiliul Județean, care așteaptă o decizie a instanței. Șandramaua lui Adrian Duicu înregistrează eșec după eșec și, mai mult, în apărarea Georgianei Coca, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean, consilierul Nicolae Drăghiea, fost prefect de Mehedinți a izbucnit și a șters pe jos cu ceea ce el numește „grupul infracțional” și jurul lui Adrian Duicu, președintele din umbră al filialei PRO ROMÂNIA Mehedinți.

Butoiul de pulbere pe care stă filiala județeană a PRO ROMÂNIA Mehedinți, condusă din umbră de un condamnat penal cu suspendare, pe numele său Adrian Duicu, a explodat de-a binelea, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean. Nicolae Drăghiea, fostul prefect de Mehedinți, actualmente consilier județean PRO ROMÂNIA, a făcut declarații șocante. Chiar dacă nu a menționat niciun nume în intervenția sa, Drăghiea a precizat că în filiala județeană a lui Ponta ar funcționa un soi de grup infracțional, „dirijat” de la Policlinică (n.r.: o clădire în care Adrian Duicu are un birou de firmă), că actuala conducere a filialei a devenit una misterioasă, nu ține ședințe, ci doar se ocupă de decapitarea celor pe care nu i-ar mai suporta un personaj „condamnat penal”.

La începutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți, din data de 26 februarie 2021, susținută on-line, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu a cerut un punct de vedere avizat de la secretarul general al județului, referitor la ordinul de încetare a mandatului de consilier județean al doamnei Georgiana Coca.

Secretarul general al județului a explicat în punctul său de vedere că doamna consilier nu poate să își piardă mandatul, potrivit legii, dacă a contestat decizia în instanță, decât după ce instanța se va pronunța în acest caz.

A luat cuvântul și cel de-al doilea consilier județean al PRO ROMÂNIA, Nicolae Drăghiea, care a avut un discurs extrem de acid, cu aluzii directe la conducerea PRO ROMÂNIA Mehedinți, dar fără a da nume concrete.

„Eu ca și coleg cu doamna Georgiana Coca, vreau să vă spun că aici e vorba de cu totul și cu totul altceva. S-a format un grup infracțional, condus de un condamnat penal, de la Policlinică, un grup care face excluderi abuzive. Nu s-a ținut niciun fel de ședință pentru această excludere. O să facem plângeri penale peste tot” – a fost intervenția lui Nicolae Drăghiea.

Adrian Duicu a primit o condamnare cu suspendare la 1 an și șase luni deînchisoare, în celebrul dosar în care a fost arestat în anul 2014, chiar din funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Concluzii logice

Chiar dacă nu a dat explicit vreul nume, putem face cu ușurință conexiunile logice, pentru a vedea la cine se făcea referire. Adrian Duicu este cel care a creat filiala PRO ROMÂNIA în mehedinți, înainte de alegerile europarlamentare din a nul 2019. La acea vreme a fost numit de către Ponta coordonator, dar datorită scandalului iscat pe marginea situației sale penale controversate, s-a retras în umbră. De atunci și până în prezent, toată lumea știe că el a coordonat filiala, chiar dacă a ieșit în față cu președinți de formă. Pe de altă parte, cuvântul „Policlinică”, la care face referire Drăghiea, este clădirea fostei Policlinici Județeane, unde Duicu deține un cabinet medical RMN și un birou.

Mai trebuie spus că tăvălugul excluderilor dictate de la „Policlinică” îl vizează chiar și pe Nicolae Drăghiea. De altfel, acest a declarat pentru publicația noastră că este supărat de felul în care se iau decizii în prezent: „E un mister în jurul funcționării filialei locale, nimeni nu știe când se fac ședințele și e chemat numai cine vor ei. La ultima ședință a biroului național, nu am fost invitat, deși, ca ales local, sunt membru de drept al Biroului Politic Județean”.