Falcă și-a pus avocatul implicat în afaceri controversate secretar de stat la Justiție

0

Premierul Florin Cîțu l-a numit, joi, secretar de stat în Ministerul Justiției pe avocatul Mihai Pașca, din Arad. Presa locală spune că a ajuns la Ministerul Justiției la presiunile fostului primar al Aradului, Gheorghe Falcă, pe care Pașca l-a reprezentat ca avocat în mai multe procese.

Potrivit Arad Online, Mihai Paşca este avocat din anul 2005, când şi-a început stagiatura, iar din 2010 este partener fondator al unei societăţi civile de avocaţi.

Numele său a ieșit în evidență în scandalul cunoscut ca ”Afacerea Continental”, care a presupus achiziția unui teren de aproximativ 5.000 de metri pătrați din zona Sălii Polivalente din Arad, la un preț subevaluat. Cel care a cumpărat terenul a fost Florin Pașca, unchiul proaspătului secretar de stat în MJ. Terenul a fost cumpărat cu aproximativ 45 de euro/mp, un preț de 5-6 ori mai mic decât cel al zonei.

În aceeași zi în care l-a cumpărat, Florin Pașca a și vândut jumătate din teren nepotului Mihai Pașca, potrivit anchetei publicate în aprilie 2018 de Special Arad.

Numele noului secretar de stat a apărut și într-un alt dosar imobiliar controversat. Aici este vorba despre un teren de trei hectare cumpărat de casa de avocatură a lui Pașca în zona Curtici, tot la un preț subevaluat.

În ziua în care l-a cumpărat, l-a și cedat către Panfora Oil&Gas, companie cu care ONG-urile de mediu luptă de ani buni pentru a o împiedica să-și pună în aplicare planurile de exploatare a gazelor de șist din zonă.