DSP Vrancea: Testarea pacienților internați numai dacă există recomandarea infecționistului. Altfel medicul care a solicitat testarea o va achita

0
88

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani să testeze pacienţii internaţi doar după ce aceştia au fost consultaţi de medicul infecţionist şi la recomandarea acestuia, în caz contrar, contravaloarea testului pentru Covid-19 urmând a fi achitată de medicul care a solicitat testarea, informează Agerpres.

„Vă solicităm să respectaţi Definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus Covid-19 conform recomandării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus. Pentru toţi pacienţii internaţi în alte secţii decât Secţia de Boli Infecţioase se va recolta doar după consultul şi la recomandarea medicului infecţionist. Nerespectarea regulilor metodologice atrage după sine achitarea contravalorii efectuării testării de către medicul care a solicitat testarea”, se arată într-o dispoziţie a DSP Vrancea către SJU Focşani.