Scandal după scandal în PNL Brașov: Tatăl prințesei liberale a cartofilor a demisionat. Mara Mareș este șefa tineretului PNL

0
132

Lovitură după lovitură pentru PNL Brașov.Organizația Județeană. Ioan Mareș, tatăl deputatei Mara Mareș a demisionat din funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Făgăraș, transmite Brașov Știri.

Ioan Mareș nu și-a motivat decizia, dar se pare că plecarea lui este legată de haosul din rândurile Organizației Județene.

Nici în Organizația Municipală PNL Zărnești lucrurile nu stau mai bine, președintele Ionuț Grapă a demisionat și el. Ionuț Grapă nu a plecat singur, ci a luat cu el o serie de membrii cu greutate.

Luna aceasta, PNL Brașov a înregistrat pierderi considerabile prin plecarea lui Dragoș David, vicepreședintele PNL Brașov, 80% din Organizația municilpală a PNL Săcele, Mihai Nanu, liderul Organizației Avantgarden și ruperea Organizației Bartolomeu.

Mara Mareş va trebui să fie pe veci recunoscătoare tatălui său, consilier judeţean în Braşov, dar mai ales cartofilor care au făcut-o ceea ce este, scria Jurnalul Național.

Consilier judeţean PNL şi fost preşedinte PDL Făgăraş, Ioan Mareş este un important cultivator de cartofi. În 2006, punea bazele firmei Cartof de Făgăraş- Grup de Producători SRL, alături de alţi cultivatori, iar anul acesta declara venituri din vânzarea tuberculilor de 150.000 lei. În mod curios, este prima dată când declară veniturile obţinute din vânzarea cartofilor, dacă urmărim declaraţiile sale de avere din ultimii ani. Şi nu e singura curiozitate din scriptele asumate de Ioan Mareş. Pentru un afacerist atât de avut, este absolut remarcabil faptul că Ioan Mareş nu a avut niciodată datorii la bănci. Practic, tatăl Marei Mareş a lucrat toată viaţa numai cu bani cash, mai scria presa locală.

Principala sursă de venit a lui Ioan Mareş este chiria de 12.000 de euro pe care o încaseză anual de pe urma spaţiului său comercial de 239 metri pătraţi din Făgăraş, altfel un oraş sărac, unde n-ai crede că pot fi posibile chirii astfel de mari, nota sursa citată.

În plus, consilierul judeţean ţine contabilitatea Bisericii Greco- Catolice din oraş pentru 6.120 lei pe an, încasează 2.793 lei ca membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Parcul Industrial Metrom, precum şi o indemnizaţie de 8.670 lei de la Consiliul Judeţean Braşov. Veniturile familiei sunt completate de soţia sa, doctorul endocrinolog Maria Rodica Mareş, care declară de pe urma cabinetului său medical 10.740 lei pe an.