spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăDezvaluiriDOVADA că Patrick Ekeng a fost OMORÂT

DOVADA că Patrick Ekeng a fost OMORÂT

-

Patrick Ekeng, mijlocașul de 26 de ani al lui Dinamo, a decedat ieri noapte, după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul din cauza neglijenței personalului Salvărilor de pe stadionul Dinamo care au intervenit cu o întârziere de 3 minute și nici nu au folosit defibrilatorul, indică dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor.

- Reclama -

Potrivit imaginilor surprinse de fotoreporterul Gazetei Sporturilor, în ambulanță exista un defibrilator, dar acesta nu a fost utilizat de medicii de la stadion.

amb2Imediat după ce jucătorul a căzut, medicul lui Dinamo a intervenit, iar după aproximativ 3 minute au venit și cei de la ambulanța Puls. Camerunezul a fost urcat în mașină și dus la Spitalul de Urgență, iar medicii de acolo au declarat că acestuia nu i s-au făcut manevre de resuscitare până a ajuns la Floreasca.

amb3Mai mulți specialiști au acuzat nefolosirea defibrilatorului, spunând că aceasta era măsura care trebuia luată imediat și că așa erau șanse mai mare de a-l salva pe jucător!

ambulanta„S-ar fi putut face totul ca să aibă cele mai mari şanse pentru a fi salvat. În primul rând, o ambulanţă care participă la astfel de competiţii trebuie să fie superdotată, ca cele SMURD. Trebuia să fi avut şi asistenţi calificaţi, medic şi aparatura necesară.Dacă aveau la dispoziţie un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi şi au diminuat foarte mult şansele de supravieţuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanţa nu a avut personalul care să facă astfel de manevre”, a spus Brădişteanu, potrivit ziare.com.

amb Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo – Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren. Medicii au încercat să-l resusciteze pe mijlocaş peste 80 de minute, fără succes însă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img