spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriDOUĂ DECESE în #HexiPharma de la începutul SCANDALULUI

DOUĂ DECESE în #HexiPharma de la începutul SCANDALULUI

-

Două persoane au decedat în scandalul #HexiPharma de când a subiectul ține capul de afiș al agendei publice.

Actualul patron al Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi decedat duminică seară într-un accident ciudat de mașină.

- Advertisement -

Ion Mateescu, omul care a creat firma alături de tatăl lui Condrea a decedat imediat după ce Cătălin Tolontan a declanșat scandalul. El a fost cel care l-a adus în firmă pe Condrea junior.

Mateescu era în vârstă ce ar putea explica decesul, dar nu există nici o variantă oficială a morții acestuia.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:Misterioasa femeie care l-ar fi recunoscut MORT pe patronul #HexiPharma

Hexi Pharma Co. a fost înființată în decembrie 1994, sub numele de Universitar Farma SRL, de două persoane: Ion Mateescu, născut în martie 1924, și Virgiliu Condrea, tatăl celui care conduce și astăzi compania, Dan Alexandru Condrea.

Tatăl lui Condrea a murit și el acum câțiva ani.

CITIȚI ȘI:Membru în Comisia SRI: Șeful #HexiPharma era FILAT, vom cere în Parlament ca echipa de filaj să facă public filmul!

Cei doi au depus, în 15 decembrie 1994, cererea de înmatriculare numărul 56540, înscrierea firmei Universitar Farma realizându-se șase zile mai târziu, în 21 decembrie. Conform documentelor de la Registrul Comerțului, Mateescu avea 40 la sută din firmă, iar Condrea-senior era acționarul majoritar, cu 60 la sută, scria Euroactiv.

Potrivit datelor obținute de EurActiv.ro, Ion Mateescu, primul asociat al lui Virgiliu Condrea, a fost angajat în poziții de conducere la Direcția Farmaceutică a Ministerului Sănătății din 1956 până în 1987, când a ieșit la pensie.

„Până în 1968, Mateescu a fost ocupat poziția de șef serviciu, iar după aceea a devenit inspector general la Direcția Farmaceutică”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Sănătății la solicitarea EurActiv.

După Revoluția din 1989, la înființarea Colegiului Farmacștilor din România, Ion Mateescu a devenit secretar al organizației, ocupând această poziție din 1990 până în 1992.

Potrivit documentelor de la Registrul Comerțului, Mateescu a fost și primul administrator al Universitar Farma SRL.

El a părăsit firma în 12 aprilie 1996, atunci când i-a cesionat participarea sa de 40 la sută fiului partenerului său, pe atunci student. Așa apare în Hexi Pharma Dan Alexandru Condrea, actualul patron al controversatei afaceri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img