Procurorii Marius Bulancea si Ioan Amariei au fost somati de Inalta Curte ca in termen de trei luni sa dea o solutie in cauza fostului Procuror General Tiberiu Nitu, care a fost debarcat din Sistem cu eticheta de „penal”, in urma cu doi ani, cand i s-a fabricat un dosar in care a fost acuzat ca, la intelegere cu ex-ministrul Internelor Gabriel Oprea, ar fi folosit ilegal masini de politie ca escorta oficiala, scrie Lumea Justiției.
CE SCRIE LUMEA JUSTIȚIEI:
In cazul in care se va dovedi ca acest dosar nu a avut niciun fundament probatoriu, opinam ca procurorii de caz Marius Bulancea si Ioan Amariei vor putea fi inculpati pentru represiune nedreapta, actiunea lor avand consecinte deosebit de grave, si anume debarcarea Procurorului General al Romaniei.
Acest lucru reiese din cuprinsul minutei din dosarul nr. 129/1/2018, deschis la data de 18 ianuarie 2018, de parintii politistului Bogdan Gigina de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei Bogdan Gigina, decedat in 20 octombrie 2015, in timp ce deschidea coloana oficiala a fostului vicepremier si ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea. Acestia au contestat la Inalta Curte perioada nepermis de lunga care a trecut de la deschiderea dosarului, actiunea lor fiind solutionata in data de 1 februarie 2018 de judecatorul Ionut Matei. Fostul vicepresedinte al ICCJ si sef al Structurii de securitate din Inalta Curte judecatorul Ionut Matei a obligat-o pe Laura Kovesi ca, in termen de trei luni, respectiv 1 mai 2018, sa solutioneze dosarul „Gigina”, din minuta solutiei din 1 februarie 2018 reiesind la iveala un alt aspect extrem de important.
Acela ca in cauza „Gigina” instrumentata de procurorii Marius Bulancea si Ioan Amariei este inclus si fostul Procuror General al Romaniei, Tiberiu Nitu, pe care DNA a reusit sa il dea jos din functie atunci cand i-au deschis dosarul penal pentru „complicitate la abuz in serviciu”.
Mai exact, procurorii Bulancea si Amariei au „conexat”, in septembrie 2016, cauza „Gigina”, cu „Girofarul” lui Tiberiu Nitu, dosar deschis in februarie 2016, dupa ce au stabilit ca fostul Procuror General al Romaniei s-a deplasat, in perioada aprilie 2014-octombrie 2015, de 700 de ori cu coloana oficiala de care a beneficiat in Bucuresti, in baza protocolului semnat de PICCJ cu Ministerul Afacerilor de Interne, condus de Gabriel Oprea. Ciudata „conexare”!
In prezent, solutia judecatorului Ionut Matei da procurorilor doua posibilitati. Fie sa urgenteze actiunile in cauza pentru a trimite dosarul in instanta, cu documentatia completa pana in termenul indicat de judecatorul ICCJ, fie sa trimita dosarul incomplet, justificand ca nu au avut timp suficient pentru efectuarea actelor procedurale. In oricare dintre cele doua variante, exista posibilitatea unor „scapari” foarte importante!
In cazul dosarului lui Tiberiu Nitu amintim ca au trecut deja doi ani (9 februarie 2016) de cand DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau si de cand acesta a anuntat ca demisioneaza din functia de Procuror General, dupa ce DNA l-a acuzat de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut un folos necuvenit pentru sine, constand in masinile de politie puse la dispozitie pentru asigurarea coloanei oficiale. In tot acest timp, Nitu a negat ca ar fi avut o astfel de intelegere pentru folosirea masinilor de politie.