spot_img
18.2 C
București
joi, mai 19, 2022
AcasăEconomieComertAmerica nervoasă pe ofensiva chineză în America Latină

America nervoasă pe ofensiva chineză în America Latină

-

Secretarul de stat american Rex Tillerson a avertizat joi ţările din America Latină să nu conteze prea mult pe legăturile economice cu China, informează Reuters.

Într-un discurs ţinut la Universitatea statului Texas din Austin, şeful diplomaţiei americane a arătat că „astăzi China câştigă o poziţie în America Latină. Ea foloseşte acţiuni economice de stat pentru a atrage regiunea pe orbita sa; întrebarea este cu ce preţ”.

Înaintea unui turneu în cinci ţări din America Latină şi Caraibe, Tillerson a avertizat că „America Latină nu are nevoie de noi puteri imperiale”.

Secretarul de stat a preconizat o schimbare în Venezuela şi a afirmat că Statele Unite doresc ca procesul să fie paşnic. El a reamintit că armata venezueleană a mai fost implicată în tranziţii ale puterii de la Caracas, dar a adăugat că nu ştie dacă va fi cazul şi acum. Dacă situaţia devine prea dificilă pentru preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, acesta are prieteni în Cuba care l-ar putea primi, a mai spus Tillerson.

- Advertisment -

Must Read

Libertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea...

0
În Indexul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere (RSF), Austria ocupă doar locul 31. Aceasta înseamnă o scădere de 14 locuri, scrie vienna.at.Austria se...