spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriDOCUMENTE EXPLOZIVE: Liberalii au faultat PREMEDITAT Diaspora

DOCUMENTE EXPLOZIVE: Liberalii au faultat PREMEDITAT Diaspora

-

Doi deputati PNL de Diaspora au fost cei care au blocat in Parlament adoptarea amendamentului privind cresterea numarului de parlamentari pentru emigratia romaneasca. Dezvaluirea este facuta de jurnalistul Andi Radiu in ziarul Gazeta Romaneasca din Italia, care publica si documente probatorii in acest sens.

- Reclama -

Este vorba de Ovidiu Raetchi, deputat PNL de Israel si Orientul Mijlociu, purtator de cuvant al PNL Diaspora, mai nou candidat al PNL la Primaria sectorului 5 si Mircea Lubanovici, deputat PNL pentru Statele Unite si Canada.

De remarcat este ca ambii sunt parlamentari din partea partidului presedintelui Klaus Iohannis, care declarativ sustine Diaspora.

Demonstratia lui Andi Radiu: 

Amendamentul care prevedea mărirea numărului de parlamentari a fost respins la votul din 24 iunie. Rezultatul era următorul: 113 pentru mărirea numărului de parlamentari și 114 împotrivă. Deci, pentru doar un vot, amendamentul nu a fost aprobat. Cine urla de disperare după aflarea adevărului? Răspuns: PNL, care înfiera cu mânie proletară decizia PSD de a nu dori dublarea reprezentativității în Parlament a românilor din diaspora.

Uitându-ne pe lista celor care au votat, am descoperit cu uimire că diferența de doar un vot ar fi putut fi trecută dacă doi parlamentari ar fi votat: Raețchi și Lubanovici. Ambii aleși în diaspora, ambii de la PNL, ambii cu declarații de susținere a amendamentului înaintea votării. M-am uitat dacă nu cumva au lipsit în acea zi, dar dumnealor votaseră cu câteva minute înainte. Votul la care au lipsit a început la ora 13:19, iar ambii votaseră un alt amendamnent la ora 13:08. Au dispărut la cel mai important amendament, după doar 11 minute. Suspect, s-au reîntors la următorul vot, care a avut loc la ora 14.46.

Nu putem crede sub nicio formă că e o coincidență faptul că tocmai atunci, la amendamentul legat de dublarea numărului de parlamentari în diaspora, au lipsit din motive întemeiate. E mai degrabă un joc politic pe care doar ei îl înțeleg. Unii parlamentari care au fost în sala la acea ora ne-au confirmat că cei doi au fost prezenți pe parcursul întregii zile a votului.

Iată ce declara cu câteva zile înainte, deputatul Raețchi:

”PNL va încerca să impună măcar dublarea numărului de parlamentari – 8 deputaţi şi 4 senatori – pentru Diaspora în condiţiile în care reamintim că peste 3 milioane de români trăiesc şi muncesc în străinătate şi norma de reprezentare este de un deputat la fiecare 73.000 de locuitori şi un senator la fiecare 168.000 de locuitori. Si avertizez ca dacă PSD va continua să trateze Diaspora în acelaşi fel, atunci se poate aştepta la acelaşi rezultat ca cel de la alegerile prezidenţiale.

Pot să înţeleg aprehensiunile PSD privind adoptarea votului prin corespondenţă şidublarea numărului de parlamentari pe Diaspora pentru o mai eficientă reprezentare a românilor care trăiesc în străinătate. Datele din sondajele de opinie nu arată deloc bine pentru partidul lui Victor Ponta, dar toate aceste şicănări la adresa românilor din străinătate nu fac altceva decât să irite şi mai mult Diaspora şi să ducă la repetarea scenariului din noiembrie 2014. Fanteziile lui Victor Ponta privind păstrarea puterii şi după alegerile legislative din 2016 îl fac să nu mai gândească limpede şi să blocheze reprezentarea corespunzătoare a romanilor de peste hotare în Parlamentul României.

El crede în mod eronat că dacă românii din străinătate vor fi subreprezentaţi şi parlamentarii de Diaspora vor fi mai puţini îşi va spori şansele de a rămâne la Palatul Victoria după alegerile din 2016.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...