spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăExterneCONFIRMARE OFICIALA: Resturile de avion gasite in Reunion sunt de la MH370/...

CONFIRMARE OFICIALA: Resturile de avion gasite in Reunion sunt de la MH370/ Misterul crustaceelor

-

Premierul Malaeziei, Najib Razak, a anunțat miercuri că fragmentul de aripă găsit în Insula franceză Reunion săptămâna trecută aparține avionului companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH370, dispărut în urmă cu un an, transmit agențiile internaționale de presă.

- Reclama -

UPDATE, 21. 30: Procurorul adjunct al Parchetului din Paris insa nu a confirmat in totalitate informatia. Exista indicii puternice ca ramasitele gasite pe plaja din Reunion apartin zborului MH370, a declarat acesta miercuri seara intr-o conferinta de presa.

O parte din mister ar putea fi dezlegată de … crustacee!

Răspunsul ar putea veni de la balane sau Balanus perforatus cum li se mai spune acestor mici crustacee care sunt agăţate pe bucata de aripă de avion găsită La Réunion. Din spusele specialiştilor, crustaceele ar putea să-i ajute pe experţi să determine câtă vreme fragmentul respectiv a stat în apă.Testele le-ar putea spune anchetatorilor şi temperatura apei în care a stat bucata de aripă. Pe scurt, balanele le vor spune specialiştilor prin ce ape a trecut şi poposit bucata de avion.

Reamintim că zborul companiei malaeziene decolase de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing dar avionul cu 239 de oameni la bord deviase de pe ruta sa înainte să dispară de pe ecranele radarelor. Ori toate căutările epavei s-au concentrat în sudul Oceanului indian, în largul coastelor Australiei. Hans-Georg Herbig, un renumit geolog german afirmă astfel că « dacă specia de balane lipită de bucata de aripă provine din familia Lepas atunci se poate afirma cu certitudine că accidentul s-a produs în apele reci din sud-vestul Australiei ». In funcţie deci de specia de balane – de apă rece sau de apă tropicală – se va şti mai cu precizie pe unde a căzut avionul Boieng 777. Alţi experţi încearcă să relativizeze însă rolul balanelor în anchetă întrucât există tipuri de astfel de crustacee care sunt răspândite pe o arie geografică foarte mare.

Oricum, studierea balanelor de pe bucata de aripă nu este decât un element printre multe altele destinate să dezlege misterul dispariţiei zborului MH370.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...